Haqqında danışdığımız taamın hazırlanma qaydasını Baliçko Abdullayeva təqdim edir. Baliçko xanımın sözlərinə görə, yeni ildə gürcülərin süfrəsini sasivisiz təsəvvür etmək olmaz.
Salatın kənd çolpasının bulyonunda hazırlanması şərtdir. Qış aylarında isə hinduşka ətindən istifadə edilir.
Əvvəlcə çolpa suda bişirilir. Həmin ətin suyuna qoz ləpəsi, sarıkök, toyuğun didilmiş döş əti, sarımsaq duz, istiot və Gürcüstanın ənənəvi ədviyyat qarışığı olan xmeli suneli (xmeli sunelidə istifadə olunan otlar və ədviyyatlar arasında bunlar var: keşniş, şüyüd, reyhan, dəfnə yarpağı, mərzə, mavi güldəfnə, cəfəri, yabancı zəfəran və ya zəfəran, qara bibər, kərəviz, kəklikotu, çördük, nanə və isti bibər) əlavə edilib qarışdırılır.
Sasivinin tərkibinə daxildir:
— Toyuq bulyonu
— Toyuğun didilmiş döş əti
— Qoz ləpəsi
— Sarımsaq
— Xmeli suneli
— Duz, istiot
Nuş olsun!