Yay və payız aylarında demək olar ki, hər yeməklə masaya mütləq çoban salatı verilir. Beyləqanlı evdar xanım Ətlas Allahyarova hamının sevimlisi olan bu salatı qış üçün necə konservləşdirməli olduğumuzu Sputnik Azərbaycan-a nümayiş etdirib.
Əslən Füzuli rayonunun Gorazıllı kəndindən olan Məhliqa Balıyeva Sputnik Azərbaycan-a Qarabağın məşhur sıxca sousunun hazırlanma qaydasını təqdim edib.
Qış aylarında ən sevilən mürəbbələrdən biri əncir mürəbbəsidir. Siyəzənli evdar xanımlar onun ağacdan dərimindən tutmuş ocaqda bişməsinə qədər hazırlanma prosesini bizimlə bölüşüblər. Daha ətraflı videomuzda.
Lənkəranın ən məşhur yay yeməklərindən biri bizim badımcan dolması kimi tanıdığımız qiymə-badımcandır. Amma onun həm dadı, həm bişirilmə qaydası adət etdiyimiz dolmadan olduqca fərqlənir. Yeməyin hazırlanma qaydasını videomuzda izləyin.
Azərbaycanlıların ən sevimli yeməyi olan yarpaq dolmasının hazırlanması üçün ən yaxşı yarpaq seçilməlidir. Ev xanımlarının qış üçün tənək tədarükünü necə gördüyünü videomuzda izləyin.
Ölkəmizdə müxtəlif adda, görünüşdə və tərkibdə çörəklər bişirilir. Bu dad rəngarəngliyinə uşaqlıqdan vərdiş etmişik. Tovuzda isə qarğıdalı unundan hələ də köhnə adətlərə sadiq qalaraq cad çörəyi bişirilir. Daha ətraflı videomuzda izləyin.
Son zamanlar Yaponiya mətbəxinin incisi olan suşi və rollar bir çox azərbaycanlının sevimlisinə çevrilib. Bundan əlavə, Lənkəranda hətta milli koloritli suşi hazırlamağa başlayıblar belə. Daha ətraflı videomuzda izləyin.
Novruz bayramını şirniyyatsız təsəvvür etmək olmur. Bu dəfə də biz badambura reseptini təqdim edirik. Hazırlanma qaydası göründüyü qədər çətin deyilmiş. Onun necə hazırlanmalı olduğunu isə videomuzda izləyin.
Azərbaycanda soyuq günləri gözləməyin ayrı bir ləzzəti var. Bir mətbəxin bu qədər xəmir xörəkləri olandan sonra soyuğu qarşılamağa nə var ki. Bu dəfə Sputnik Azərbaycan sizə avar xəngəlinin reseptini təqdim edir.
Hər ailə Yeni il masasına hazırlayacağı yeməyi az qala noyabr ayından planlaşdırır. Sputnik Azərbaycan isə bu il plovu fisincan altında verməyi təklif edir. Bu plovun hazırlanma qaydasını videomuzda izləyin.
Ləzgi çörəyini yüz müxtəlif çörəyin arasında ayırd etmək olar. Yastı, yumru, üstü isə deşik-deşik olur. Xüsusi ləzgi xərəyində ocaq üzərində bişirilir. Yüz söz eşitməkdənsə, Sputnik Azərbaycan çörəyin hazırlanma qaydasına özü tamaşa etmək qərarına gəlib.
Sputnik komandası sizi Azərbaycanın müxtəlif bölgələrinin ləzzətli, dadı damaqlarda qalan təamları ilə tanış etməyə davam edir. Bu dəfə də düyü halvasının reseptini sizə təqdim edirik.
Talış mətbəxinin ən tanınmış yeməklərindən biri balıq sırdağıdır. Onun hazırlanma qaydasını Sputnik Azərbaycan-ın videosunda izləyin.
Qəbələli halvaçı Elşən Rəşidov Sputnik Azərbaycan üçün məşhur Həmzəlli qoz halvasını bişirib. Daha ətraflı videomuzda izləyin.
Azərbaycan yeməklərini mütəmadi olaraq bişirən Xanım Ştalder dolmanın hazırlanma qaydasını göstərdi
Sputnik Azərbaycan şimal-qərb bölgəsinin məşhur şirniyyatının hazırlanma qaydasını təqdim edir
Sputnik ləzgi mətbəxinin “piroqu” adlanan tskanın hazırlanma qaydasının təqdim edir
Bakı sakini şəkərbura üzərində müxtəlif növ naxışlar nümayiş etdirdi
Qazax sakini şəfalı əvəlikli, əriştəli şorbanın hazırlanma qaydasının nümayiş etdirdi
Qax rayon sakini təndirdə qaxsayağı hind toyuğu kababının bişirilmə qaydasını nümayiş etdirdi