Haqqında danışdığımız yeməyin hazırlanması asan olsa da bişməsi üçün nə az nə çox bir sutka gözləmək lazımdı.
Tərkibi:
1. Quzu əti
2. Quyruq
3. Alça qurusu
4. Şabalıd
5. Noxud
6. Soğan
7. Zəfəran
8. Duz, istiot
Gil qabın içərisinə sümüksüz ət, noxud, üzərinə quyruq qoyularaq soyuq su ilә doldurulur vә ocağa yerlәşdirilir. Zövqə görə duz, istiot və zəfəran vurulub sobaya yerləşdirilir. Әtin kәfi çıxdıqca yığılır. Kәf qalmadığına tamamilә әmin olunduqdan sonra xırdaxırda doğranmış soğan yemәyә tökülür,bu vәziyyәtdә vam odda qaynadılır.
Bu vaxt pitinin içinә alça qurusu vә soyulmuş şabalıd atılır. İyirmi ildən çox bu işlə məşğul olan Asif Xəlilovun sözlərinə görə piti boyat yeyilsə daha yaxşı olar. Pitinin yanında sumaq vә tәmizlәnmiş baş soğan verilir.
Nuş olsun!