https://sputnik.az/20160524/405330366.html
Badımcan dolmasının resepti
Badımcan dolmasının resepti
Sputnik Azərbaycan
Badımcan dolması Azərbaycanda ən sevimli yeməklərindən biridir. Badımcan dolması "üç bacı" dolmasının - badımcan, bibər, pomidor dolmasının tərkibinə daxildir... 24.05.2016, Sputnik Azərbaycan
2016-05-24T16:28+0400
2016-05-24T16:28+0400
2021-11-16T20:34+0400
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40533/02/405330259_4:0:1915:1080_1920x0_80_0_0_9735f6c9fe9262ef3a349712f6c81f90.jpg
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2016
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Badımcan dolmasının resepti
Sputnik Azərbaycan
Bakı restoranlarından birinin baş aşpazı Azərbaycanın ən dadlı yeməklərindən olan badımcan dolmasının hazırlanması barədə danışıb
2016-05-24T16:28+0400
true
PT4M11S
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40533/02/405330259_100:0:1819:1080_1920x0_80_0_0_502cf631e44e06ff453fbbcb4fb1a286.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər, multimedia, dünya mətbəxi, azərbaycan
xəbərlər, multimedia, dünya mətbəxi, azərbaycan
Badımcan dolmasının resepti
16:28 24.05.2016 (Yenilənib: 20:34 16.11.2021) Badımcan dolması Azərbaycanda ən sevimli yeməklərindən biridir. Badımcan dolması "üç bacı" dolmasının - badımcan, bibər, pomidor dolmasının tərkibinə daxildir. Onu necə hazırlamaq barədə "Anadolu" restoranının baş aşpazı Ağa İsgəndərov danışıb.
Onun sözlərinə görə, bu yemək əsasən yay fəslində hazırlanır. Aşpaz bildirib ki, bu dolma qoyun ətindən bişirilir.
İnqrediyentlər:
500 qr çəkilmiş qoyun əti
2 badımcan
2 bibər
3 pomidor (biri sous üçün)
2 soğan
140 qr zeytun yağı
duz, istiot
şüyüd, keşniş
Badımcanlar orta ölçüdə, pomidorlar isə bərk olmalıdırlar. Öncə ət qızardılmalıdır.
Ət qovurulmalıdır. Badımcanlar orta hissədən yarılır. Ondan sonra badımcanın acılığını çıxarmaq üçün duz əlavə etmək lazımdır. Pomidorla bibər isə çubuq tərəfdən kəsilərək içərisi təmizlənir.
Sonra badımcanla bibər qızardılırlar. Daha sonra ət bu üç tərəvəzin içinə doldurulur. 20-25 dəqiqə qızardıqdan sonra yemək hazırdır.
Aşpazın sözlərinə görə, ət və yağ barədə müstəqil davranmaq mümkündür, lakin məsələn, dana ətində 200 qr quyruq da əlavə olunması yeməyi daha dadlı edər.
Nuş olsun!