https://sputnik.az/20241027/coreyi-nece-saxlamali-corekciden-faydali-meslehetler-468229857.html
Çörəyi necə saxlamalı: Çörəkçidən faydalı məsləhətlər
Çörəyi necə saxlamalı: Çörəkçidən faydalı məsləhətlər
Sputnik Azərbaycan
Çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər. 27.10.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-10-27T08:01+0400
2024-10-27T08:01+0400
2024-10-27T08:01+0400
çörək
cəmiyyət
banan
alma
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/01/06/437914030_0:0:2000:1125_1920x0_80_0_0_dff2bda70aada83d951a91fcb8e13589.jpg
BAKI, 27 oktyabr — Sputnik. Düzgün saxlandıqda çörək 14 gün ərzində kiflənməyəcək və ya köhnəlməyəcək. Bunu çörəkçi Emili Raffa bildirib. O, çörəyin təhlükəsiz saxlanması qaydalarını "Ekspress"ə açıqlayıb. Raffanın sözlərinə görə, çörək isti yerdə saxlansa tez xarab olur. Məsələn, onu məişət cihazlarının yanında bir paketə yerləşdirsəniz, onlardan gələn istilik və sellofandakı nəm kifin böyüməsi üçün ideal bir mühit yaradacaq. Çörəyi daha uzun müddət təzə saxlamaq üçün çörəkçi onu sərin, quru yerdə, istidən və nəmdən uzaq saxlamağı məsləhət görüb. Həm də çörək yalnız soba, qaz plitəsi və soyuducu yaxınlığındakı yerlərdən deyil, meyvə qoyulmuş vazalardan da uzaqda saxlanılmalıdır. Raffa izah edib ki, banan və alma kimi bəzi meyvələr meyvələrin yetişməsinə kömək edən etilen qazı buraxsa da, çörəyin daha tez xarab olmasına və kif əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. "Sendviç çörəyi plastik torbada yaxşı qalır; bu torbada çörəyin qabığını yumşaq saxlayan nəm var. Ancaq bu torbanı hermetik şəkildə bağlamaq lazım deyil. Eyni zamanda, yumşaq bulkalar üçün kağız torbalar idealdır" - mütəxəssis bildirib. Həmçinin, çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər. "Yeməzdən əvvəl, sadəcə 150 dərəcə temperaturda qızdırın" - o, sözünü yekunlaşdırıb. Bundan əvvəl Azərbaycan əhalisinin çörək yeməyi azaltdığı barədə məlumat verilmişdi.Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/01/06/437914030_217:0:1990:1330_1920x0_80_0_0_9411efaa451d73671565854354db946c.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
çörək, banan, alma
Çörəyi necə saxlamalı: Çörəkçidən faydalı məsləhətlər
Çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər.
BAKI, 27 oktyabr — Sputnik. Düzgün saxlandıqda çörək 14 gün ərzində kiflənməyəcək və ya köhnəlməyəcək.
Bunu çörəkçi Emili Raffa bildirib. O, çörəyin təhlükəsiz saxlanması qaydalarını "Ekspress"ə açıqlayıb.
Raffanın sözlərinə görə, çörək isti yerdə saxlansa tez xarab olur. Məsələn, onu məişət cihazlarının yanında bir paketə yerləşdirsəniz, onlardan gələn istilik və sellofandakı nəm kifin böyüməsi üçün ideal bir mühit yaradacaq. Çörəyi daha uzun müddət təzə saxlamaq üçün çörəkçi onu sərin, quru yerdə, istidən və nəmdən uzaq saxlamağı məsləhət görüb. Həm də çörək yalnız soba, qaz plitəsi və soyuducu yaxınlığındakı yerlərdən deyil, meyvə qoyulmuş vazalardan da uzaqda saxlanılmalıdır.
Raffa izah edib ki, banan və alma kimi bəzi meyvələr meyvələrin yetişməsinə kömək edən etilen qazı buraxsa da, çörəyin daha tez xarab olmasına və kif əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
"Sendviç çörəyi plastik torbada yaxşı qalır; bu torbada çörəyin qabığını yumşaq saxlayan nəm var. Ancaq bu torbanı hermetik şəkildə bağlamaq lazım deyil. Eyni zamanda, yumşaq bulkalar üçün kağız torbalar idealdır" - mütəxəssis bildirib.
Həmçinin, çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər.
"Yeməzdən əvvəl, sadəcə 150 dərəcə temperaturda qızdırın" - o, sözünü yekunlaşdırıb.
Bundan əvvəl Azərbaycan əhalisinin çörək yeməyi azaltdığı barədə məlumat verilmişdi.
Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.