https://sputnik.az/20241013/hec-de-butun-siyiqlar-qan-sekerinin-seviyyesini-artirmir-468015822.html
Heç də bütün sıyıqlar qan şəkərinin səviyyəsini artırmır
Heç də bütün sıyıqlar qan şəkərinin səviyyəsini artırmır
Sputnik Azərbaycan
Yalnız düyü və manna kimi yüksək qlisemik indeksi olan taxıllar şəkərin səviyyəsini artırırlar. 13.10.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-10-13T14:22+0400
2024-10-13T14:22+0400
2024-10-13T14:22+0400
şəkər
səhiyyə
sıyıq
şəkərli diabet xəstəsi
şəkərli diabet
həkim
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/0a/0b/468016126_0:241:3077:1972_1920x0_80_0_0_b0fde7f5e823ef7090db3aa4ef391ac6.jpg
BAKI, 13 oktyabr — Sputnik. Heç də bütün sıyıqlar qanda qlükoza səviyyəsini artırmırlar. Reabilitasiya həkimi Sergey Aqapkin və dietoloq Mixail Ginzburg "Rossiya 1" kanalında "Ən vacib şey haqqında" verilişinin efirində sıyıqlar haqqında məşhur mifi darmadağın ediblər. Aqapkinə görə, bir çox insanlar sıyıqların tərkibindəki karbohidratlara görə onların qlükoza səviyyəsinə pis təsir etməli olduğuna inanırlar. Lakin bu, belə deyil. Məsələn, arpa sıyığı ("perlovaya"), əksinə, qlükoza səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir. Ginzburq əlavə edib ki, yalnız düyü və manna kimi yüksək qlisemik indeksi olan taxıllar şəkərin səviyyəsini artırırlar. O, belə dənli bitkiləri sürətli karbohidratlar, qalanlarını isə yavaş olanlar kimi təsnif edib. Dietoloq və qastroenteroloq Rustem Sadıkov əvvəllər arpa sıyığının ("perlovaya") qadınların gəncliyini uzatmaq üçün ən yaxşı sıyıq olduğunu demişdi. Bundan əvvəl qan yaratmağa kömək edən, orqanizmi təmizləyən və gücləndirən ən faydalı meyvələr barədə məlumat verilmişdi.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/0a/0b/468016126_0:0:2729:2047_1920x0_80_0_0_dd0df1851d7b566eca2622ef3579bd57.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
şəkər, sıyıq, şəkərli diabet xəstəsi, şəkərli diabet, həkim
şəkər, sıyıq, şəkərli diabet xəstəsi, şəkərli diabet, həkim
Heç də bütün sıyıqlar qan şəkərinin səviyyəsini artırmır
Yalnız düyü və manna kimi yüksək qlisemik indeksi olan taxıllar şəkərin səviyyəsini artırırlar.
BAKI, 13 oktyabr — Sputnik. Heç də bütün sıyıqlar qanda qlükoza səviyyəsini artırmırlar.
Reabilitasiya həkimi Sergey Aqapkin və dietoloq Mixail Ginzburg "Rossiya 1" kanalında "Ən vacib şey haqqında" verilişinin efirində sıyıqlar haqqında məşhur mifi darmadağın ediblər.
Aqapkinə görə, bir çox insanlar sıyıqların tərkibindəki karbohidratlara görə onların qlükoza səviyyəsinə pis təsir etməli olduğuna inanırlar. Lakin bu, belə deyil. Məsələn, arpa sıyığı ("perlovaya"), əksinə, qlükoza səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir.
Ginzburq əlavə edib ki, yalnız düyü və manna kimi yüksək qlisemik indeksi olan taxıllar şəkərin səviyyəsini artırırlar. O, belə dənli bitkiləri sürətli karbohidratlar, qalanlarını isə yavaş olanlar kimi təsnif edib.
Dietoloq və qastroenteroloq Rustem Sadıkov əvvəllər arpa sıyığının ("perlovaya") qadınların gəncliyini uzatmaq üçün ən yaxşı sıyıq olduğunu demişdi.
Bundan əvvəl qan yaratmağa kömək edən, orqanizmi təmizləyən və gücləndirən ən faydalı meyvələr barədə məlumat verilmişdi.