https://sputnik.az/20240720/sud-qehvenin-faydali-xususiyyetlerini-azaldir-466079639.html
Süd qəhvənin faydalı xüsusiyyətlərini azaldır
Süd qəhvənin faydalı xüsusiyyətlərini azaldır
Sputnik Azərbaycan
Qəhvəyə süd əlavə etmək antioksidantların - orqanizmdə oksidləşmə prosesləri ilə mübarizə aparan, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alan maddələrin... 20.07.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-07-20T22:59+0400
2024-07-20T22:59+0400
2024-07-20T22:59+0400
süd
cəmiyyət
qəhvə
fayda
orqanizm
həkim
rusiya
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40795/50/407955069_0:160:3077:1890_1920x0_80_0_0_a6c0f60cf8ebbdcce4ed4260088df7cc.jpg
BAKI, 20 iyul — Sputnik. Qəhvəyə südün əlavə edilməsi bu içkinin faydalı xüsusiyyətlərinin azalmasına gətirib çıxarır. Rusiyalı qastroenteroloq Darya Utyumova Kopenhagen Universitetinin müvafiq araşdırmasının məlumatlarına istinadən bu barədə danışıb. Utyumovanın sözlərinə görə, alimlər müəyyən ediblər ki, qəhvəyə süd əlavə etmək antioksidantların - orqanizmdə oksidləşmə prosesləri ilə mübarizə aparan, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alan maddələrin miqdarını azaldır. Utyumova, laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar tərəfindən südlü qəhvənin zəif mənimsənilməsi ehtimalını da qeyd edib. Daha əvvəl dişlər üçün ən zərərli qidalar arasında qəhvənin də olduğu açıqlanmışdı.Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40795/50/407955069_172:0:2903:2048_1920x0_80_0_0_26a7ad5dc04853d4ad03211e6ace569b.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Aygün Bünyadzadə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e6/05/06/441716660_0:0:1000:1001_100x100_80_0_0_486cda2f4c78f152b984457db6213569.png
süd, qəhvə, fayda, orqanizm, həkim, rusiya
süd, qəhvə, fayda, orqanizm, həkim, rusiya
Süd qəhvənin faydalı xüsusiyyətlərini azaldır
Qəhvəyə süd əlavə etmək antioksidantların - orqanizmdə oksidləşmə prosesləri ilə mübarizə aparan, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alan maddələrin miqdarını azaldır.
BAKI, 20 iyul — Sputnik. Qəhvəyə südün əlavə edilməsi bu içkinin faydalı xüsusiyyətlərinin azalmasına gətirib çıxarır. Rusiyalı qastroenteroloq Darya Utyumova Kopenhagen Universitetinin müvafiq araşdırmasının məlumatlarına istinadən bu barədə danışıb.
Utyumovanın sözlərinə görə, alimlər müəyyən ediblər ki, qəhvəyə süd əlavə etmək antioksidantların - orqanizmdə oksidləşmə prosesləri ilə mübarizə aparan, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alan maddələrin miqdarını azaldır.
Utyumova, laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar tərəfindən südlü qəhvənin zəif mənimsənilməsi ehtimalını da qeyd edib.
Daha əvvəl dişlər üçün ən zərərli qidalar arasında qəhvənin də olduğu açıqlanmışdı.
Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.