Купюра номиналом в 200 AZN, фото из архива - Sputnik Azərbaycan, 1920
İQTİSADİYYAT
Sosial-iqtisadi gündəmə, maliyyə, biznes sahəsinə dair materiallar

Aİİ ölkələrində yağ, yağ və ət məhsulları, süd üçün texniki reqlamentlər dəyişir

© Sputnik / Nikolay Hizhnyak / Mediabanka keçidyağ
yağ - Sputnik Azərbaycan, 1920, 10.07.2024
Abunə olmaq
Heyvan mənşəli qida məhsullarında baytarlıq preparatlarının qalıq tərkibinin icazə verilən maksimum həddi müəyyən edilir.
BAKI, 10 iyul — Sputnik. Bu gün, iyulun 10-da Avrasiya İqtisadi Komissiyasının (AİK) qəbul etdiyi dəyişikliklər Avrasiya İqtisadi İttifaqının (Aİİ) qida məhsullarının təhlükəsizliyi, yağ və yağ məhsulları, süd və süd məhsulları, ət və ət məhsulları, balıq və balıq məhsulları, quş əti və onun emalı məhsulları üçün qəbul etdiyi dəyişikliklər qüvvəyə mindi.
AİK mətbuat xidmətinin məlumatına görə, heyvan mənşəli qida məhsullarında baytarlıq preparatlarının qalıq tərkibinin icazə verilən maksimum həddi müəyyən edilib.
Dəyişikliklər Aİİ ölkələrində qeydiyyata alınmış həm emal olunmamış, həm də emal edilmiş heyvan mənşəli qida məhsullarında 75 baytarlıq dərmanı üçün qalıq tərkibinin icazə verilən maksimum kəmiyyət səviyyələrini müəyyən edir.
Qəbul edilmiş dəyişikliklərin həyata keçirilməsi nəticəsində İttifaqın ərazisində dövriyyəyə buraxılan ərzaq məhsullarının təhlükəsizliyinin yüksələcəyi gözlənilir.
Bazarın mərhələli şəkildə yeni tələblərə uyğun hazırlanması üçün Komissiya Şurası cari ilin fevral ayında keçid dövrü təyin edib. Qəbul edilmiş qərarların qüvvəyə mindiyi tarixdən etibarən 18 ay ərzində, yəni 2026-cı il yanvarın 10-dək Aİİ-yə əvvəllər müəyyən edilmiş məcburi tələblərə uyğun olaraq məhsulların istehsalına və buraxılmasına icazə verilir.
Eyni zamanda, bu cür məhsulların Aİİ bazarında dövriyyəsi istehsalçı tərəfindən müəyyən edilmiş istifadə müddəti ərzində mümkündür.
Xəbər lenti
0