https://sputnik.az/20240616/nanilmaz-etir-ve-qeyri-adi-dad-enenevi-susa-plovunu-nece-bisirmek-olar-465403664.html
İnanılmaz ətir və qeyri-adi dad: ənənəvi Şuşa plovunu necə bişirmək olar
İnanılmaz ətir və qeyri-adi dad: ənənəvi Şuşa plovunu necə bişirmək olar
Sputnik Azərbaycan
Azərbaycanda plov ilin istənilən vaxtında yeyilir. Ancaq yalnız yayda və ya payızda hazırlanan yeməklərin növləri var və bu, istifadə olunan inqrediyentlərdən... 16.06.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-06-16T09:50+0400
2024-06-16T09:50+0400
2024-06-16T09:50+0400
video
şuşa
plov
resept
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/06/0e/465403460_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_7ad207b76d7c42887830450b827d8666.jpg
Azərbaycanda plov ilin istənilən vaxtında yeyilir. Ancaq yalnız yayda və ya payızda hazırlanan yeməklərin növləri var və bu, istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Bunlardan biri də Vətəni Şuşa sayılan tut plovudur. Tut plovunu yalnız mayın sonundan qısa müddət ərzində və tut ağaclarının meyvə verdiyi iyunda hazırlamaq olur. Qarabağda tutun ən yaxşı növləri bitir, ona görə də şuşalılar bu plovun əsl dadını daha yaxşı bilirlər. Resept olduqca sadədir. Belə plovu necə düzgün hazırlamaq olar? Fud-blogger Leyla Həsənova Sputnik Azərbaycan-a tut plovunun hazırlanmasının sirlərini nümayiş etdirib.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/06/0e/465403460_276:0:1716:1080_1920x0_80_0_0_1815d028de1ef67d38e5a327ff10e621.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
şuşa, plov, resept, видео
şuşa, plov, resept, видео
İnanılmaz ətir və qeyri-adi dad: ənənəvi Şuşa plovunu necə bişirmək olar
Azərbaycanda plov ilin istənilən vaxtında yeyilir. Ancaq yalnız yayda və ya payızda hazırlanan yeməklərin növləri var və bu, istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Bunlardan biri də Vətəni Şuşa sayılan tut plovudur.
Azərbaycanda plov ilin istənilən vaxtında yeyilir. Ancaq yalnız yayda və ya payızda hazırlanan yeməklərin növləri var və bu, istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Bunlardan biri də Vətəni Şuşa sayılan tut plovudur.
Tut plovunu yalnız mayın sonundan qısa müddət ərzində və tut ağaclarının meyvə verdiyi iyunda hazırlamaq olur. Qarabağda tutun ən yaxşı növləri bitir, ona görə də şuşalılar bu plovun əsl dadını daha yaxşı bilirlər.
Resept olduqca sadədir. Belə plovu necə düzgün hazırlamaq olar? Fud-blogger Leyla Həsənova Sputnik Azərbaycan-a tut plovunun hazırlanmasının sirlərini nümayiş etdirib.