Сьемка, фото из архива - Sputnik Azərbaycan, 1920
VİDEO
Ölkənin və dünyanın müxtəlif yerlərindən maraqlı və aktual görüntülər

İnanılmaz ətir və qeyri-adi dad: ənənəvi Şuşa plovunu necə bişirmək olar

Abunə olmaq
Azərbaycanda plov ilin istənilən vaxtında yeyilir. Ancaq yalnız yayda və ya payızda hazırlanan yeməklərin növləri var və bu, istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Bunlardan biri də Vətəni Şuşa sayılan tut plovudur.
Azərbaycanda plov ilin istənilən vaxtında yeyilir. Ancaq yalnız yayda və ya payızda hazırlanan yeməklərin növləri var və bu, istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Bunlardan biri də Vətəni Şuşa sayılan tut plovudur.
Tut plovunu yalnız mayın sonundan qısa müddət ərzində və tut ağaclarının meyvə verdiyi iyunda hazırlamaq olur. Qarabağda tutun ən yaxşı növləri bitir, ona görə də şuşalılar bu plovun əsl dadını daha yaxşı bilirlər.
Resept olduqca sadədir. Belə plovu necə düzgün hazırlamaq olar? Fud-blogger Leyla Həsənova Sputnik Azərbaycan-a tut plovunun hazırlanmasının sirlərini nümayiş etdirib.
Xəbər lenti
0