https://sputnik.az/20240414/etden-imtina-beyini-mehv-edir-427900516.html
Ətdən imtina beyini məhv edir
Ətdən imtina beyini məhv edir
Sputnik Azərbaycan
Nutirisoloq İvin fikrincə, vegetarianlıq təkcə zülal çatışmazlığına yol açmır, həm də beyinə zərər verə bilir. 14.04.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-04-14T23:31+0400
2024-04-14T23:31+0400
2024-04-14T23:31+0400
səhiyyə
ət
ət
insulin
şəkər
həkim
orqanizm
insan orqanizmi
beyin
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/1b/437643343_0:0:3483:1959_1920x0_80_0_0_634819625ff859323aa319fbb5d73fc1.jpg
BAKI, 14 aprel — Sputnik. Nutrisoloq və pəhrizlər haqqında kitabların müəllifi Corciya İv deyir ki, ət yemək psixi və fiziki sağlamlıq üçün çox vacibdir. O, KIRO News Radio-ya verdiyi müsahibədə ətdən imtinanın beyinə dağıdıcı təsir göstərdiyini bildirib. İvin fikrincə, vegetarianlıq təkcə zülal çatışmazlığına yol açmır, həm də beyinə zərər verə bilir. “Söhbət təkcə zülaldan da deyil, ətin tərkibində olan bütün digər qidalardan gedir. Vegan və vegetarian pəhrizlər diqqətli pəhriz planlaması ilə bir insanı lazımi miqdarda proteinlə təmin edə bilər" - deyən həkim mərcimək və brokolini zülal mənbəyi kimi təklif edib.Bununla yanaşı, İvin qeyd etdiyi kimi, yalnız ətdə insan orqanizmi üçün lazım olan bütün qida maddələri - vitamin B12, omeqa-3 yağ turşuları, sink, xolin, dəmir və yod var. "Bu, həm də şəkər və insulin səviyyələri üçün ən təhlükəsiz qidadır" - İv əlavə edib.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/1b/437643343_447:0:3178:2048_1920x0_80_0_0_0004a7b3ac92025b826cb52874af1b62.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ət, ət, insulin, şəkər, həkim, orqanizm, insan orqanizmi, beyin
ət, ət, insulin, şəkər, həkim, orqanizm, insan orqanizmi, beyin
Ətdən imtina beyini məhv edir
Nutirisoloq İvin fikrincə, vegetarianlıq təkcə zülal çatışmazlığına yol açmır, həm də beyinə zərər verə bilir.
BAKI, 14 aprel — Sputnik. Nutrisoloq və pəhrizlər haqqında kitabların müəllifi Corciya İv deyir ki, ət yemək psixi və fiziki sağlamlıq üçün çox vacibdir. O, KIRO News Radio-ya verdiyi müsahibədə ətdən imtinanın beyinə dağıdıcı təsir göstərdiyini bildirib.
İvin fikrincə, vegetarianlıq təkcə zülal çatışmazlığına yol açmır, həm də beyinə zərər verə bilir.
“Söhbət təkcə zülaldan da deyil, ətin tərkibində olan bütün digər qidalardan gedir. Vegan və vegetarian pəhrizlər diqqətli pəhriz planlaması ilə bir insanı lazımi miqdarda proteinlə təmin edə bilər" - deyən həkim mərcimək və brokolini zülal mənbəyi kimi təklif edib.
Bununla yanaşı, İvin qeyd etdiyi kimi, yalnız ətdə insan orqanizmi üçün lazım olan bütün qida maddələri - vitamin B12, omeqa-3 yağ turşuları, sink, xolin, dəmir və yod var.
"Bu, həm də şəkər və insulin səviyyələri üçün ən təhlükəsiz qidadır" - İv əlavə edib.