CƏMİYYƏT
Cəmiyyətin həyatında baş verən aktual hadisələr

Diyetoloq qəhvənin orqanizm üçün mümkün təhlükələrini açıqlayıb

© Sputnik / Murad OrujovQəhvə dənəcikləri, arxiv
Qəhvə dənəcikləri, arxiv - Sputnik Azərbaycan, 1920, 12.04.2024
Abunə olmaq
Həkim Meşeryakova vitaminlərin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün qəhvədən imtina etməyi məsləhət görüb.
BAKI, 12 aprel — Sputnik. "Level Kitchen" xidmətinin diyetoloq-həkimi və sağlam qidalanma sahəsində mütəxəssisi Tatyana Meşeryakova qəhvə həvəskarlarını həddindən artıq içməməyi məsləhət görüb. Bu barədə "İzvestiya" nəşri yazır.
Diyetoloqun sözlərinə görə, gündə iki fincandan çox qəhvə içmək orqanizmin susuzluğuna səbəb ola bilər və maye ilə birlikdə minerallar və suda həll olunan vitaminlər (B və C) bədəni tərk edir. B vitaminləri də taninlər kimi qəhvə komponentləri ilə reaksiya girdikdə aktivliyini itirirlər.
Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzlaşdırma hesab olunur ki, bu da maddələr mübadiləsinin sürətinin azalmasına səbəb olur. Bundan əlavə, sağlam qidaların və onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin assimilyasiya sürəti və keyfiyyəti azalır.
Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzluq hesab olunur ki, bu da metabolizmin azalmasına kömək edir. Bundan əlavə, sağlam qidanın, onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin həzm sürəti və keyfiyyəti azalır.
Əvvəllər həkim-diyetoloq Marqarita Koroleva səhər yeməyində qızardılmış, zərif, istiotlu və hisə verilmiş qidaların yemək tövsiyə edilmədiyini söyləyib.
Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.
Xəbər lenti
0