https://sputnik.az/20240412/diyetoloq-qehvenin-orqanizm-ucun-mumkun-tehlukelerini-aciqlayib-463745431.html
Diyetoloq qəhvənin orqanizm üçün mümkün təhlükələrini açıqlayıb
Diyetoloq qəhvənin orqanizm üçün mümkün təhlükələrini açıqlayıb
Sputnik Azərbaycan
Həkim Meşeryakova vitaminlərin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün qəhvədən imtina etməyi məsləhət görüb. 12.04.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-04-12T22:06+0400
2024-04-12T22:06+0400
2024-04-12T22:06+0400
qəhvə
cəmiyyət
həzm
yemək
səhər
axşam
keyfiyyət
diyetoloq
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42295/59/422955984_0:102:2000:1227_1920x0_80_0_0_c2683e18c5af26753e1627d0ed62efc2.jpg
BAKI, 12 aprel — Sputnik. "Level Kitchen" xidmətinin diyetoloq-həkimi və sağlam qidalanma sahəsində mütəxəssisi Tatyana Meşeryakova qəhvə həvəskarlarını həddindən artıq içməməyi məsləhət görüb. Bu barədə "İzvestiya" nəşri yazır. Diyetoloqun sözlərinə görə, gündə iki fincandan çox qəhvə içmək orqanizmin susuzluğuna səbəb ola bilər və maye ilə birlikdə minerallar və suda həll olunan vitaminlər (B və C) bədəni tərk edir. B vitaminləri də taninlər kimi qəhvə komponentləri ilə reaksiya girdikdə aktivliyini itirirlər. Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzlaşdırma hesab olunur ki, bu da maddələr mübadiləsinin sürətinin azalmasına səbəb olur. Bundan əlavə, sağlam qidaların və onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin assimilyasiya sürəti və keyfiyyəti azalır. Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzluq hesab olunur ki, bu da metabolizmin azalmasına kömək edir. Bundan əlavə, sağlam qidanın, onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin həzm sürəti və keyfiyyəti azalır. Əvvəllər həkim-diyetoloq Marqarita Koroleva səhər yeməyində qızardılmış, zərif, istiotlu və hisə verilmiş qidaların yemək tövsiyə edilmədiyini söyləyib.Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42295/59/422955984_114:0:1887:1330_1920x0_80_0_0_2129d2778e2ddf33d8dafa6853adee4e.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
qəhvə, həzm, yemək, səhər, axşam, keyfiyyət, diyetoloq
qəhvə, həzm, yemək, səhər, axşam, keyfiyyət, diyetoloq
Diyetoloq qəhvənin orqanizm üçün mümkün təhlükələrini açıqlayıb
Həkim Meşeryakova vitaminlərin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün qəhvədən imtina etməyi məsləhət görüb.
BAKI, 12 aprel — Sputnik. "Level Kitchen" xidmətinin diyetoloq-həkimi və sağlam qidalanma sahəsində mütəxəssisi Tatyana Meşeryakova qəhvə həvəskarlarını həddindən artıq içməməyi məsləhət görüb. Bu barədə "İzvestiya" nəşri yazır.
Diyetoloqun sözlərinə görə, gündə iki fincandan çox qəhvə içmək orqanizmin susuzluğuna səbəb ola bilər və maye ilə birlikdə minerallar və suda həll olunan vitaminlər (B və C) bədəni tərk edir. B vitaminləri də taninlər kimi qəhvə komponentləri ilə reaksiya girdikdə aktivliyini itirirlər.
Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzlaşdırma hesab olunur ki, bu da maddələr mübadiləsinin sürətinin azalmasına səbəb olur. Bundan əlavə, sağlam qidaların və onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin assimilyasiya sürəti və keyfiyyəti azalır.
Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzluq hesab olunur ki, bu da metabolizmin azalmasına kömək edir. Bundan əlavə, sağlam qidanın, onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin həzm sürəti və keyfiyyəti azalır.
Əvvəllər həkim-diyetoloq Marqarita Koroleva səhər yeməyində qızardılmış, zərif, istiotlu və hisə verilmiş qidaların yemək tövsiyə edilmədiyini söyləyib.
Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.