https://sputnik.az/20240410/ramazan-bayrami-ucun-qarabag-plovu-463753664.html
Ramazan bayramı üçün Qarabağ plovu
Ramazan bayramı üçün Qarabağ plovu
Sputnik Azərbaycan
Sputnik Azərbaycan Ramazan bayramı süfrəsi üçün əsas yeməyin və desertin maraqlı variantını seçib. Ənənəvi Qarabağ plovunun bişirilməsinin sirlərini sizinlə... 10.04.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-04-10T10:00+0400
2024-04-10T10:00+0400
2024-04-10T10:00+0400
video
qarabağ
plov
mətbəx
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/04/09/463848080_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_c303dae5e9f3f1ff8909d199b25dfb33.jpg
Şüyüdlü plov əsasən Qarabağda bişirilir. Məhz bu plova təkcə şüyüd deyil, boyana (razyananın başqa növü) da əlavə edirlər. Deyimlərə görə, bu razyana növü heç bir bölgədə tapılmır, ona görə də Qarabağ plovu şərq mətbəxində ən hörmətli yeməklərdən sayılır. Bloger Leyla Həsənova Sputnik Azərbaycan-a belə bir plovun necə düzgün hazırlanmasını göstərib. Ətraflı məlumat üçün videomuzu izləyin.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/04/09/463848080_240:0:1680:1080_1920x0_80_0_0_13a16160370379031c3af9ae4b476953.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
qarabağ, plov, mətbəx, видео
qarabağ, plov, mətbəx, видео
Ramazan bayramı üçün Qarabağ plovu
Sputnik Azərbaycan Ramazan bayramı süfrəsi üçün əsas yeməyin və desertin maraqlı variantını seçib. Ənənəvi Qarabağ plovunun bişirilməsinin sirlərini sizinlə paylaşırıq.
Şüyüdlü plov əsasən Qarabağda bişirilir. Məhz bu plova təkcə şüyüd deyil, boyana (razyananın başqa növü) da əlavə edirlər. Deyimlərə görə, bu razyana növü heç bir bölgədə tapılmır, ona görə də Qarabağ plovu şərq mətbəxində ən hörmətli yeməklərdən sayılır.
Bloger Leyla Həsənova Sputnik Azərbaycan-a belə bir plovun necə düzgün hazırlanmasını göstərib. Ətraflı məlumat üçün videomuzu izləyin.