https://sputnik.az/20240319/sekerburani-dadmaq-vaxtidir-463381340.html
Şəkərburanı dadmaq vaxtıdır
Şəkərburanı dadmaq vaxtıdır
Sputnik Azərbaycan
Şəkərbura - ənənəvi olaraq Novruz bayramı ərəfəsində bişirilən və Azərbaycanda çox sevilən şirniyyat növüdür. Bu milli şirniyyatın hazırlanma qaydasını... 19.03.2024, Sputnik Azərbaycan
2024-03-19T16:00+0400
2024-03-19T16:00+0400
2024-03-19T16:28+0400
video
novruz
novruz bayramı
şəkərbura
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/03/13/463381169_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_c05ec6ab411149bb486193935d0a0762.jpg
Deyimlərə görə, digər şirniyyatlarla müqayisədə şəkərburanı bişirmək daha çətindir. Bayram ərəfəsində ətrafdakı bütün evdar xanımlar kövrək xəmirin qurumaması və onu düzgün hazırlamaq üçün bir yerə toplaşırlar. Xanımlardan biri xəmiri açır, ikincisi ora qozlu-fındıqlı içliyi doldurur, üçüncüsü kənarlarını bükür, dördüncüsü isə şəkərburanı naxışla bəzəyir. Şəkərbura formasına görə təzə aya bənzəyir və ayı simvolizə edir. Sputnik Azərbaycan Bakı qəsəbələrindən birinə gedərək bu şirniyyat növünün bişirilmə prosesini izləyib.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/03/13/463381169_240:0:1680:1080_1920x0_80_0_0_c6c5d7b4b76c7e8c60f1f31299db23d7.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
novruz, novruz bayramı, şəkərbura, видео
novruz, novruz bayramı, şəkərbura, видео
Şəkərburanı dadmaq vaxtıdır
16:00 19.03.2024 (Yenilənib: 16:28 19.03.2024) Şəkərbura - ənənəvi olaraq Novruz bayramı ərəfəsində bişirilən və Azərbaycanda çox sevilən şirniyyat növüdür. Bu milli şirniyyatın hazırlanma qaydasını videomuzda izləyə bilərsiniz.
Deyimlərə görə, digər şirniyyatlarla müqayisədə şəkərburanı bişirmək daha çətindir. Bayram ərəfəsində ətrafdakı bütün evdar xanımlar kövrək xəmirin qurumaması və onu düzgün hazırlamaq üçün bir yerə toplaşırlar. Xanımlardan biri xəmiri açır, ikincisi ora qozlu-fındıqlı içliyi doldurur, üçüncüsü kənarlarını bükür, dördüncüsü isə şəkərburanı naxışla bəzəyir.
Şəkərbura formasına görə təzə aya bənzəyir və ayı simvolizə edir.
Sputnik Azərbaycan Bakı qəsəbələrindən birinə gedərək bu şirniyyat növünün bişirilmə prosesini izləyib.