https://sputnik.az/20240204/azerbaycanlilar-qisda-nece-isinirler-yarpaq-xengelinin-hazirlanmasi-462346475.html
Azərbaycanlılar qışda enerjini necə toplayırlar? Dadlı yarpaq xəngəlinin hazırlanması
Azərbaycanlılar qışda enerjini necə toplayırlar? Dadlı yarpaq xəngəlinin hazırlanması
Sputnik Azərbaycan
Bakı kəndlərində xəngəlin əlasını belə hazırlayırlar
2024-02-04T10:10+0400
2024-02-04T10:10+0400
2024-02-04T15:23+0400
yemək
xəngəl
qış
video
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/02/02/462346254_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_3731f2a980e10435a436ac0d4d10b2da.jpg
Azərbaycanda adətən qış mövsümündə hazırlanan bir çox klassik xəmir yeməkləri var. Onlardan ən populyarı və qeyri-adi dadı olan yarpaq xəngəlidir. Bakıda bu xörəyi daha çox qiymə və qızarmış soğanla hazırlayırlar. Ona görə də, yarpaq xəngəlinin bu növünə qiyməli xəngəl deyirlər.Evdar xanım Məhliqa Balıyeva Sputnik Azərbaycan-a Azərbaycanın xörəkləri içində ən sevimli və ən məhşur olan yarpaq xəngəlinin necə hazırlandığını göstərib.Azərbaycanın müxtəlif bölgələrində yarpaq xəngəli cüzi dəyişiklərlə hazırlanır. Bu qədim yeməyin klassik variantı isə bərk yoğrulmuş xəmirin nazik yayılmasıdır. Hazır olan xəmir bərabər ölçülü kündələrə ayrılır, nazik yuxalar yayılır və duzlu suda qaynadılır. Bişmiş xəmirin üzərinə zövqə görə əridilmiş kərə yağı, qızardılmış soğan və qovrulmuş qiymə ət əlavə olunur. İstəyə görə, süfrəyə sarımsaqlı və ya sarımsaqsız qatıqla, həmçinin qurutla birgə verilir. Bakıda və Abşeronda qışda bu xəmir yeməyini yüksək qiymətləndirirlər, bəzən hətta yayda belə ondan imtina etmirlər.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e8/02/02/462346254_240:0:1680:1080_1920x0_80_0_0_34303314fae11a6c7d4bd9e2ad673360.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Kamilla Aliyeva
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40690/13/406901393_291:0:832:541_100x100_80_0_0_ded8ff6f13e4138ef4c5370f3c7ca21d.jpg
azərbaycanın ən dadlı xəngəli, bakı kəndlərində xəngəl
azərbaycanın ən dadlı xəngəli, bakı kəndlərində xəngəl
Azərbaycanlılar qışda enerjini necə toplayırlar? Dadlı yarpaq xəngəlinin hazırlanması
10:10 04.02.2024 (Yenilənib: 15:23 04.02.2024) Azərbaycanda soyuq qış günlərində insanlar necə isinirlər? Adətən, qış aylarında Azərbaycan mətbəxində daha çox xəmir xörəklərinə müraciət olunur.
Azərbaycanda adətən qış mövsümündə hazırlanan bir çox klassik xəmir yeməkləri var. Onlardan ən populyarı və qeyri-adi dadı olan yarpaq xəngəlidir. Bakıda bu xörəyi daha çox qiymə və qızarmış soğanla hazırlayırlar. Ona görə də, yarpaq xəngəlinin bu növünə qiyməli xəngəl deyirlər.
Evdar xanım Məhliqa Balıyeva Sputnik Azərbaycan-a Azərbaycanın xörəkləri içində ən sevimli və ən məhşur olan yarpaq xəngəlinin necə hazırlandığını göstərib.
Azərbaycanın müxtəlif bölgələrində yarpaq xəngəli cüzi dəyişiklərlə hazırlanır. Bu qədim yeməyin klassik variantı isə bərk yoğrulmuş xəmirin nazik yayılmasıdır. Hazır olan xəmir bərabər ölçülü kündələrə ayrılır, nazik yuxalar yayılır və duzlu suda qaynadılır. Bişmiş xəmirin üzərinə zövqə görə əridilmiş kərə yağı, qızardılmış soğan və qovrulmuş qiymə ət əlavə olunur. İstəyə görə, süfrəyə sarımsaqlı və ya sarımsaqsız qatıqla, həmçinin qurutla birgə verilir.
Bakıda və Abşeronda qışda bu xəmir yeməyini yüksək qiymətləndirirlər, bəzən hətta yayda belə ondan imtina etmirlər.