https://sputnik.az/20231023/nari-yeyin-qabigini-atmayin-cunki-o-adami-gozellesdirir-459833490.html
Narı yeyin, qabığını atmayın, çünki o, adamı gözəlləşdirir
Narı yeyin, qabığını atmayın, çünki o, adamı gözəlləşdirir
Sputnik Azərbaycan
Fitosterollarla zəngin olan nar toxumu yağı müalicəvi xüsusiyyətlərinə görə qida, əczaçılıq, kosmetika sənayesində çox istifadə olunur. 23.10.2023, Sputnik Azərbaycan
2023-10-23T08:03+0400
2023-10-23T08:03+0400
2023-10-23T08:03+0400
nar
elm
vitamin
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0a/06/433955915_0:256:2730:1792_1920x0_80_0_0_4733d0b8791fe1f36c8f7840b684b4b4.jpg
BAKI, 23 oktyabr — Sputnik. Antioksidantla zəngin olan nar boğaz ağrısı və öskürək üçün çox faydalıdır. İngilis mediasının yaydığı xəbərə görə, narın nəinki özü, qabığı da çox faydalıdır. Həkimlər bildirir ki, nar qabığı antibakterial xüsusiyyətlərə malik olduğu üçün orqanizmi toksinlərdən təmizləməyə kömək edir. Bu səbəbdən öskürəkdən əziyyət çəkən şəxslərə nar qabığının suyunu içmək tövsiyə olunur. Narın digər faydaları Nar şirəsi ürək-damar sağlamlığını qoruyur, təzyiqi və qan şəkərini aşağı salır. Tərkibindəki C, A və E vitaminləri görməyə, B və C vitaminləri isə dəriyə və onun gözəlləşməsinə müsbət təsir edir. Narın dənəsi, qabığı ilə yanaşı onun çəyirdəyinin yağının da sağlamlığa çox faydası var. Nar toxumu yağının faydaları Fitosterollarla zəngin olan nar toxumu yağı müalicəvi xüsusiyyətlərinə görə qida, əczaçılıq, kosmetika sənayesində çox istifadə olunur.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0a/06/433955915_0:0:2730:2048_1920x0_80_0_0_8b2a116e35e1f00cc8b7c214c1ff0895.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
nar, vitamin
Narı yeyin, qabığını atmayın, çünki o, adamı gözəlləşdirir
Fitosterollarla zəngin olan nar toxumu yağı müalicəvi xüsusiyyətlərinə görə qida, əczaçılıq, kosmetika sənayesində çox istifadə olunur.
BAKI, 23 oktyabr — Sputnik. Antioksidantla zəngin olan nar boğaz ağrısı və öskürək üçün çox faydalıdır.
İngilis mediasının yaydığı xəbərə görə, narın nəinki özü, qabığı da çox faydalıdır.
Həkimlər bildirir ki, nar qabığı antibakterial xüsusiyyətlərə malik olduğu üçün orqanizmi toksinlərdən təmizləməyə kömək edir. Bu səbəbdən öskürəkdən əziyyət çəkən şəxslərə nar qabığının suyunu içmək tövsiyə olunur.
Nar şirəsi ürək-damar sağlamlığını qoruyur, təzyiqi və qan şəkərini aşağı salır.
Tərkibindəki C, A və E vitaminləri görməyə, B və C vitaminləri isə dəriyə və onun gözəlləşməsinə müsbət təsir edir. Narın dənəsi, qabığı ilə yanaşı onun çəyirdəyinin yağının da sağlamlığa çox faydası var.
Nar toxumu yağının faydaları
Fitosterollarla zəngin olan nar toxumu yağı müalicəvi xüsusiyyətlərinə görə qida, əczaçılıq, kosmetika sənayesində çox istifadə olunur.