https://sputnik.az/20231001/hansi-qidalar-xercengin-yaranma-riskini-azaldir-459158126.html
Hansı qidalar xərçəngin yaranma riskini azaldır?
Hansı qidalar xərçəngin yaranma riskini azaldır?
Sputnik Azərbaycan
Xərçəng riskini azaltmaq üçün gündə bir-iki stəkan yaşıl çay, yaxud da üç-dörd stəkan qara çay içmək tövsiyə olunur 01.10.2023, Sputnik Azərbaycan
2023-10-01T21:53+0400
2023-10-01T21:53+0400
2023-10-01T21:53+0400
xərçəng
səhiyyə
risk
onkoloji risk
qida
alimlər
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42227/23/422272313_0:76:3079:1807_1920x0_80_0_0_8ef7dee7c902a4b0ff258c4a58675d88.jpg
BAKI, 1 oktyabr — Sputnik. Alimlər sağlam qidalanma ilə xərçəng riskinin 30 faiz azaldığını açıqlayıblar. Amerikaklı alimlər xərçəngin yaranmasında əsas faktor təkcə spirt və siqaretin olmadığını açıqlayıblar. Alimlərin sözlərinə göeə, yanlış qidalanma vərdişləri də xərçəngin yaranmasında böyük rol oynayır. Xərçəng riskini azaltmaq olar? Xərçəng riskini azaltmaq üçün gündə bir-iki stəkan yaşıl çay, yaxud da üç-dörd stəkan qara çay içmək tövsiyə olunur. Lakin isti içkilər qida borusu xərçəngi riskini artırdığı üçün çayı çox isti içməmək tövsiyə olunur. Bundan başqa, xərçəng riskindən qorunmaq üçün bokoli, kələm, gül kələmi, çuğundur, turp, cəfəri yemək tövsiyə olunur. Bu qidalar immuniteti möhkəmləndirir, infeksiyaların yaranmasının qarşısını alır. Bu xüsusiyyətlərə görə adıçəkilən qidalar xərçəngi təşviq edən hüceyrələrin məhvinə səbəb olur.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42227/23/422272313_0:0:2731:2048_1920x0_80_0_0_9e88592276ee0d63af92009dcaa1d056.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xərçəng, risk, onkoloji risk, qida, alimlər
xərçəng, risk, onkoloji risk, qida, alimlər
Hansı qidalar xərçəngin yaranma riskini azaldır?
Xərçəng riskini azaltmaq üçün gündə bir-iki stəkan yaşıl çay, yaxud da üç-dörd stəkan qara çay içmək tövsiyə olunur
BAKI, 1 oktyabr — Sputnik. Alimlər sağlam qidalanma ilə xərçəng riskinin 30 faiz azaldığını açıqlayıblar.
Amerikaklı alimlər xərçəngin yaranmasında əsas faktor təkcə spirt və siqaretin olmadığını açıqlayıblar. Alimlərin sözlərinə göeə, yanlış qidalanma vərdişləri də xərçəngin yaranmasında böyük rol oynayır.
Xərçəng riskini azaltmaq olar?
Xərçəng riskini azaltmaq üçün gündə bir-iki stəkan yaşıl çay, yaxud da üç-dörd stəkan qara çay içmək tövsiyə olunur.
Lakin isti içkilər qida borusu xərçəngi riskini artırdığı üçün çayı çox isti içməmək tövsiyə olunur.
Bundan başqa, xərçəng riskindən qorunmaq üçün bokoli, kələm, gül kələmi, çuğundur, turp, cəfəri yemək tövsiyə olunur. Bu qidalar immuniteti möhkəmləndirir, infeksiyaların yaranmasının qarşısını alır.
Bu xüsusiyyətlərə görə adıçəkilən qidalar xərçəngi təşviq edən hüceyrələrin məhvinə səbəb olur.