https://sputnik.az/20230805/vegetarianlarda-sumuk-xestelikleri-olduqca-six-musahide-edilir---alimler-457466815.html
Vegetarianlarda sümük xəstəlikləri olduqca sıx müşahidə edilir - Alimlər
Vegetarianlarda sümük xəstəlikləri olduqca sıx müşahidə edilir - Alimlər
Sputnik Azərbaycan
Həkimlər ət yeməyən insanlara sümük sağlamlığını qoruya bilmək üçün ömürboyu sürəcək protein pəhrizinə əməl etməyi tövsiyə edirlər. 05.08.2023, Sputnik Azərbaycan
2023-08-05T21:49+0400
2023-08-05T21:49+0400
2023-08-05T21:49+0400
elm
vegeterian
sümük
sümük əriməsi
protein
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/41382/48/413824828_0:101:1920:1181_1920x0_80_0_0_22303c9a7595d8eb38afb990071db50a.jpg
BAKI, 5 avqust - Sputnik. Yeni araşdırmalar sübut edir ki, cinsindən asılı olmayaraq vegetarianlar adi ət yeyən insanlarla müqayisədə omba sınıqlarına 50 faiz daha meyillidirlər. Potensial səbəb kimi, əlbəttə, kafi miqdarda protein qəbul edə bilməmək göstərilir.“ScitechDaily” saytına istinadla xəbər verir ki, alimlər bu araşdırmaya bir qrup hamilə qadının doğum sancılarının digərlərinə nisbətən daha ağır olması faktını araşdırmaqla başlayıblar. Lids Universitetindən alimlər sonda bu qərara gəliblər ki, normadan artıq ağrı, həmçinin sümük qırıqları vegetarianlıq faktı ilə bağlıdır.Ancaq Lids Universitetinin alimləri onu da qeyd edir ki, hazırda vegetarianlığın elm aləminə bəlli olan kifayət qədər çox faydaları var və bunlardan ən başlıcası xərçəng riskinin azalmasıdır. Həkimlər ət yeməyən insanlara sümük sağlamlığını qoruya bilmək üçün ömürboyu sürəcək protein pəhrizinə əməl etməyi tövsiyə edirlər.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/41382/48/413824828_107:0:1815:1281_1920x0_80_0_0_91825e249078b9b088a3214e16253512.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
vegeterian, sümük, sümük əriməsi, protein
vegeterian, sümük, sümük əriməsi, protein
Vegetarianlarda sümük xəstəlikləri olduqca sıx müşahidə edilir - Alimlər
Həkimlər ət yeməyən insanlara sümük sağlamlığını qoruya bilmək üçün ömürboyu sürəcək protein pəhrizinə əməl etməyi tövsiyə edirlər.
BAKI, 5 avqust - Sputnik. Yeni araşdırmalar sübut edir ki, cinsindən asılı olmayaraq vegetarianlar adi ət yeyən insanlarla müqayisədə omba sınıqlarına 50 faiz daha meyillidirlər. Potensial səbəb kimi, əlbəttə, kafi miqdarda protein qəbul edə bilməmək göstərilir.
“ScitechDaily” saytına istinadla xəbər verir ki, alimlər bu araşdırmaya bir qrup hamilə qadının doğum sancılarının digərlərinə nisbətən daha ağır olması faktını araşdırmaqla başlayıblar. Lids Universitetindən alimlər sonda bu qərara gəliblər ki, normadan artıq ağrı, həmçinin sümük qırıqları vegetarianlıq faktı ilə bağlıdır.
Ancaq Lids Universitetinin alimləri onu da qeyd edir ki, hazırda vegetarianlığın elm aləminə bəlli olan kifayət qədər çox faydaları var və bunlardan ən başlıcası xərçəng riskinin azalmasıdır. Həkimlər ət yeməyən insanlara sümük sağlamlığını qoruya bilmək üçün ömürboyu sürəcək protein pəhrizinə əməl etməyi tövsiyə edirlər.