https://sputnik.az/20230204/perakende-satis-muessiseleri-bezi-keyfiyyet-amillerinden-xebersizdirler-451407523.html
Pərakəndə satış müəssisələri bəzi keyfiyyət amillərindən xəbərsizdirlər
Pərakəndə satış müəssisələri bəzi keyfiyyət amillərindən xəbərsizdirlər
Sputnik Azərbaycan
Qida eksperti Seymur Qafarov bildirib ki, ərzaq məhsulları düzgün temperaturda təhvil alınmalı, uyğun temperaturda - müvafiq saxlama yerlərində saxlanılmalı... 04.02.2023, Sputnik Azərbaycan
2023-02-04T17:39+0400
2023-02-04T17:39+0400
2023-02-04T17:41+0400
üst
cəmiyyət
qida
ekspert
təcrübə
istehsalat
gigiyena
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42412/30/424123037_0:0:3073:1728_1920x0_80_0_0_760de9a3a50c51fdb30937732ca8d8c3.jpg
BAKI, 4 fevral — Sputnik. Ümumiyyətlə, pərakəndə satış müəssisələri demək olar ki, istər ÜST-ün, istərsə də BMT-nin Ərzaq və Qida Təhlükəsizliyi Təşkilatının nəzərdə tutduğu Qabaqcıl Gigiyena Təcrübəsi ("Good hygiene practice") və Qabaqcıl İstehsalat Təcrübələri ("Good Manufact Practice") barəsində məlumatsızdırlar. Bunu Sputnik Azərbaycan-a açıqlamasında qida eksperti Seymur Qafarov deyib. O bildirib ki, qabaqcıl gigiyena və istehsalat təcrübələrinə əsasən ərzaq məhsulları düzgün temperaturda təhvil alınmalı, uyğun temperaturda - müvafiq saxlama yerlərində saxlanılmalı olduğu halda, pərakəndə satış müəssisələri bundan məlumatsızdırlar: "Məhsul düzgün hazırlanıb paketlənsə belə, ola bilər ki, saxlanma şəraiti düz deyil. Təbii ki, bu zaman da məhsul zərərli ola bilər".
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42412/30/424123037_0:0:2731:2048_1920x0_80_0_0_47a5a0053e29d2f5fc555cef04548ba9.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
üst, qida, ekspert, təcrübə, istehsalat, gigiyena
üst, qida, ekspert, təcrübə, istehsalat, gigiyena
Pərakəndə satış müəssisələri bəzi keyfiyyət amillərindən xəbərsizdirlər
17:39 04.02.2023 (Yenilənib: 17:41 04.02.2023) Qida eksperti Seymur Qafarov bildirib ki, ərzaq məhsulları düzgün temperaturda təhvil alınmalı, uyğun temperaturda - müvafiq saxlama yerlərində saxlanılmalı olduğu halda, pərakəndə satış müəssisələri bundan məlumatsızdırlar
BAKI, 4 fevral — Sputnik. Ümumiyyətlə, pərakəndə satış müəssisələri demək olar ki, istər ÜST-ün, istərsə də BMT-nin Ərzaq və Qida Təhlükəsizliyi Təşkilatının nəzərdə tutduğu Qabaqcıl Gigiyena Təcrübəsi ("Good hygiene practice") və Qabaqcıl İstehsalat Təcrübələri ("Good Manufact Practice") barəsində məlumatsızdırlar.
Bunu Sputnik Azərbaycan-a açıqlamasında qida eksperti Seymur Qafarov deyib.
O bildirib ki, qabaqcıl gigiyena və istehsalat təcrübələrinə əsasən ərzaq məhsulları düzgün temperaturda təhvil alınmalı, uyğun temperaturda - müvafiq saxlama yerlərində saxlanılmalı olduğu halda, pərakəndə satış müəssisələri bundan məlumatsızdırlar: "Məhsul düzgün hazırlanıb paketlənsə belə, ola bilər ki, saxlanma şəraiti düz deyil. Təbii ki, bu zaman da məhsul zərərli ola bilər".