https://sputnik.az/20230204/fast-foodlardaki-frityuryaglar-usaqlarda-olumcul-xestelikler-yarada-biler-451405752.html
"Fast-food"lardakı "frityur"yağlar uşaqlarda ölümcül xəstəliklər yarada bilər
"Fast-food"lardakı "frityur"yağlar uşaqlarda ölümcül xəstəliklər yarada bilər
Sputnik Azərbaycan
Zərərli yağlar uşaqlarda şiş xəstəlikləri, şəkər və bu kimi pis xəstəliklərə səbəb ola bilər 04.02.2023, Sputnik Azərbaycan
2023-02-04T13:23+0400
2023-02-04T13:23+0400
2023-02-04T13:33+0400
cəmiyyət
yağ
şiş
xəstəlik
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/02/0f/426234428_0:0:3139:1767_1920x0_80_0_0_392f4a77c5cea20a6c28e954ac017366.jpg
BAKI, 4 fevral — Sputnik. Uşaqlarla restorana getikdə onlara daha çox "kartof-fri" alırıq. Bu məhsullar "frityur" yağlardan hazırlanır. Belə yağların ölkəyə idxalı var. Bunu Sputnik Azərbaycan-a açıqlamasında qida texnoloqu, koordinatoru Ağa Salamov deyib. O bildirib ki, bu yağlar otaq temperaturunda bərk halda olur: "Qazın üstünə qoyub əritdikdən sonra restoranlarda istifadə olunur. Bu məlumatı bütün aşpazlar da təsdiqləyə bilər. Qida koordinatoru olaraq çalışıram ki, işlədiyim restoranlarda maksimum səviyyədə qarğıdalı, bitki yağından istifadə edək". "Digər zərərli yağlar uşaqlara rəva görülmür. Onlar şiş xəstəlikləri, şəkər və bu kimi pis xəstəliklərə düçar ola bilər. Ümumiyyətlə, bu yağlar təkcə uşaqlara deyil, gənclərə, hər kəsə ziyandır", - deyə o əlavə edib.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/02/0f/426234428_281:0:3012:2048_1920x0_80_0_0_a306223c5c9c5e51a703413fde6a5ea0.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
yağ, şiş, xəstəlik
"Fast-food"lardakı "frityur"yağlar uşaqlarda ölümcül xəstəliklər yarada bilər
13:23 04.02.2023 (Yenilənib: 13:33 04.02.2023) Zərərli yağlar uşaqlarda şiş xəstəlikləri, şəkər və bu kimi pis xəstəliklərə səbəb ola bilər
BAKI, 4 fevral — Sputnik. Uşaqlarla restorana getikdə onlara daha çox "kartof-fri" alırıq. Bu məhsullar "frityur" yağlardan hazırlanır. Belə yağların ölkəyə idxalı var.
Bunu Sputnik Azərbaycan-a açıqlamasında qida texnoloqu, koordinatoru Ağa Salamov deyib. O bildirib ki, bu yağlar otaq temperaturunda bərk halda olur: "Qazın üstünə qoyub əritdikdən sonra restoranlarda istifadə olunur. Bu məlumatı bütün aşpazlar da təsdiqləyə bilər. Qida koordinatoru olaraq çalışıram ki, işlədiyim restoranlarda maksimum səviyyədə qarğıdalı, bitki yağından istifadə edək".
"Digər zərərli yağlar uşaqlara rəva görülmür. Onlar şiş xəstəlikləri, şəkər və bu kimi pis xəstəliklərə düçar ola bilər. Ümumiyyətlə, bu yağlar təkcə uşaqlara deyil, gənclərə, hər kəsə ziyandır", - deyə o əlavə edib.