https://sputnik.az/20220125/bu-baliq-xerceng-xesteliyi-yaradir-438453617.html
Bu balıq xərçəng xəstəliyi yaradır
Bu balıq xərçəng xəstəliyi yaradır
Sputnik Azərbaycan
Mütəxəssis deyir ki, adətən, bu balıq digər xörəklər və düyü üçün qarnir kimi istifadə olunur. 25.01.2022, Sputnik Azərbaycan
2022-01-25T06:46+0400
2022-01-25T06:46+0400
2022-01-25T06:46+0400
səhiyyə
balıq
xərçəng xəstəliyi
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42175/71/421757160_0:0:2617:1472_1920x0_80_0_0_e8cd1f6bb199f3e9c3c2698afc5e2d57.jpg
BAKI, 25 yanvar — Sputnik. Britaniyalı əczaçı Husseyn Abde duzlu balıq yeməyi məsləhət görmür. Onun sözlərinə görə, bu balıq xərçəng xəstəliyi yaradır."Bu dəniz məhsulu Cənub-Şərqi Asiyada populyardır. Adətən, bu balıq digər xörəklər və düyü üçün qarnir kimi istifadə olunur. Hot-doq, emal olunmuş ət, salyami kimi duzlu balıq da birinci kateqoriya kanserogenlərə aid edilir", - Abde Express nəşrinə deyib.Həkimin sözlərinə görə, balıq konservləşdirilərkən onu duzlayanda bu, əlavə məhsulların yaranmasına səbəb olur ki, bunlar da son nəticədə xərçəng xəstəliklərini tətikləyir.Mütəxəssis bu fikirdədir ki, istənilən duzlu, marinə edilmiş, hisə verilmiş qida mədə və yoğun bağırsaqda xərçəng yarada bilər. O, bu cür qidalardan tez-tez istifadə etməyi məsləhət görmür.Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42175/71/421757160_251:0:2419:1626_1920x0_80_0_0_93de50a7f0104bb2cecd98532186d299.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
bu balıq xərçəng xəstəliyi yaradır
bu balıq xərçəng xəstəliyi yaradır
Bu balıq xərçəng xəstəliyi yaradır
Mütəxəssis deyir ki, adətən, bu balıq digər xörəklər və düyü üçün qarnir kimi istifadə olunur.
BAKI, 25 yanvar — Sputnik. Britaniyalı əczaçı Husseyn Abde duzlu balıq yeməyi məsləhət görmür. Onun sözlərinə görə, bu balıq xərçəng xəstəliyi yaradır.
"Bu dəniz məhsulu Cənub-Şərqi Asiyada populyardır. Adətən, bu balıq digər xörəklər və düyü üçün qarnir kimi istifadə olunur. Hot-doq, emal olunmuş ət, salyami kimi duzlu balıq da birinci kateqoriya kanserogenlərə aid edilir", - Abde Express nəşrinə deyib.
Həkimin sözlərinə görə, balıq konservləşdirilərkən onu duzlayanda bu, əlavə məhsulların yaranmasına səbəb olur ki, bunlar da son nəticədə xərçəng xəstəliklərini tətikləyir.
Mütəxəssis bu fikirdədir ki, istənilən duzlu, marinə edilmiş, hisə verilmiş qida mədə və yoğun bağırsaqda xərçəng yarada bilər. O, bu cür qidalardan tez-tez istifadə etməyi məsləhət görmür.
Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.