https://sputnik.az/20211225/cenub-bolgesinin-yeni-il-sufresine-maraq-qatacaq-qasqaldaqli-plov-437565305.html
Cənub bölgəsinin Yeni il süfrəsinə maraq qatacaq qaşqaldaqlı plov
Cənub bölgəsinin Yeni il süfrəsinə maraq qatacaq qaşqaldaqlı plov
Sputnik Azərbaycan
Cənub zonasının ən gözəl yeməklərindən “Qaşqaldaq plov” Yeni il süfrəsinə fərqli dad qatacaq. Onun necə bişirildiyi haqda ətraflı - videomuzda. 25.12.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-12-25T09:00+0400
2021-12-25T09:00+0400
2021-12-25T09:00+0400
video
plov
bayram süfrəsi
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/18/437565246_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_09f44f1fbeae08055075a0a8c65f4fe2.jpg
Cənub zonasında payız-qış aylarında və xüsusən də Yeni il süfrəsi üçün talış mətbəxinin ən gözəl təamlarından olan qaşqaldaqlı plov bişirilir. Yeməyin bişirilmə qaydasını Sputnik Azərbaycan-ın videosunda izləyə bilərsiniz.Lənkəran rayonu Şiləvar kənd sakini İlhamə Əhədova qaşqaldağın bişirilmə qaydasını oxucularımızla bölüşüb. O deyir ki, plov adi qaydada süzülür, dəmlənir, süfrəyə qaşqaldaqla birlikdə verilir.Ümumiyyətlə qaşqaldaqdan hazırlanan yeməklər, ləvəngilər Azərbaycanın cənub bölgəsi süfrələrinin vazkeçilməzidir. Ovlanması zaman-zaman qadağan edilsə də, cənublular öz menyularını bu tünd rəngli və dadlı əti olan quşla zənginləşdirməyə davam edirlər. Düyüdən hazırlanan müxtəlif növ plovlar isə cənub bölgəsində bəlkə də çörəkdən sonra ən çox yeyilən nemətdir.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Rahim Muradov
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/06/12/427255823_400:0:1761:1361_100x100_80_0_0_b246b0bf66f2c844542938b0f12f2dc3.jpg
Rahim Muradov
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/06/12/427255823_400:0:1761:1361_100x100_80_0_0_b246b0bf66f2c844542938b0f12f2dc3.jpg
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/18/437565246_295:0:1735:1080_1920x0_80_0_0_82cf365bd086a6d67a9babff30a6bd3b.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Rahim Muradov
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/06/12/427255823_400:0:1761:1361_100x100_80_0_0_b246b0bf66f2c844542938b0f12f2dc3.jpg
plov, видео, bayram süfrəsi
plov, видео, bayram süfrəsi
Cənub bölgəsinin Yeni il süfrəsinə maraq qatacaq qaşqaldaqlı plov
Cənub zonasının ən gözəl yeməklərindən “Qaşqaldaq plov” Yeni il süfrəsinə fərqli dad qatacaq. Onun necə bişirildiyi haqda ətraflı - videomuzda.
Cənub zonasında payız-qış aylarında və xüsusən də Yeni il süfrəsi üçün talış mətbəxinin ən gözəl təamlarından olan qaşqaldaqlı plov bişirilir. Yeməyin bişirilmə qaydasını Sputnik Azərbaycan-ın videosunda izləyə bilərsiniz.
Lənkəran rayonu Şiləvar kənd sakini İlhamə Əhədova qaşqaldağın bişirilmə qaydasını oxucularımızla bölüşüb. O deyir ki, plov adi qaydada süzülür, dəmlənir, süfrəyə qaşqaldaqla birlikdə verilir.
Ümumiyyətlə qaşqaldaqdan hazırlanan yeməklər, ləvəngilər Azərbaycanın cənub bölgəsi süfrələrinin vazkeçilməzidir. Ovlanması zaman-zaman qadağan edilsə də, cənublular öz menyularını bu tünd rəngli və dadlı əti olan quşla zənginləşdirməyə davam edirlər.
Düyüdən hazırlanan müxtəlif növ plovlar isə cənub bölgəsində bəlkə də çörəkdən sonra ən çox yeyilən nemətdir.