https://sputnik.az/20211206/bizim-nusretden-azerbaycanin-milli-yemeklerine-modern-yanasma-436998501.html
Bizim Nüsrətdən Azərbaycanın milli yeməklərinə modern yanaşma
Bizim Nüsrətdən Azərbaycanın milli yeməklərinə modern yanaşma
Sputnik Azərbaycan
Nüsrət Səlimov lənkəranlı aşpaz bizim qədim yeməklərimizi çox maraqlı, modern üslubda hazırlayır. Çoxları onu "Bizim Nüsrət" adlandırır. 06.12.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-12-06T22:20+0400
2021-12-06T22:20+0400
2021-12-06T22:20+0400
video
azərbaycan mətbəxi
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/06/436998400_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_31e0a68d6c38258780dff79018b9a258.jpg
Respublikada yetərincə tanınan Nüsrət, bu sənəti Azərbaycanın Respublikasının baş aşpazı olmuş mərhum Şahhüseyn Kərimovdan öyrəndiyini Sputnik Azərbaycana bildirib.Gənc aşpaz öz sənəti, hazırladığı dadlı yeməkləri və maraqlı işləri ilə tanınmaq istəyir. Lakin türkiyəli adaşı, dünya şöhrətli aşbaz Nüsrət kimi şoumenlik etmək fikrində deyil:"Mən aktyor deyiləm, komediya ustası deyiləm. Mən sənətkaram, öz sənətim var. Bizim qədim yeməyimiz olan "Şamıplov"u maraqlı formada, qazmaq şəklində ərsəyə gətirmişik. Ətlərini də burger kotleti formasına salmışıq".Bizim Nüsrət həmişə Şuşanı görmək arzusunda olub: "Ölmədən əvvəl görüləcək şəhərlər siyahısında Şuşa da var. İnşallah yollar açılsın, hər şey qaydasına düşsün, birinci işim gedib Şuşanı gəzmək olacaq. Ora iş üçün sevinə-sevinə gedərəm. Əlimdən nə gəlirsə, orada da etməyə hazıram."Nüsrətin fikrincə, insanlar sənəti seçmir, sənət özü insanları seçir:"Ona görə də, əgər mən bir daha həyata gəlsəm, bu sənət yenidən məni seçməlidirsə, seçəcək. Təki həyatda hər kəs düzgün sənətini tapa bilsin. Mən çox şad və xoşbəxtəm. Əgər bir işi görəndə özünü xoşbəxt hiss edirsənsə, deməli, bu, məhz sənin işindir. Mən mətbəxdə çox xoşbəxtəm!"
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Rahim Muradov
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/06/12/427255823_400:0:1761:1361_100x100_80_0_0_b246b0bf66f2c844542938b0f12f2dc3.jpg
Rahim Muradov
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/06/12/427255823_400:0:1761:1361_100x100_80_0_0_b246b0bf66f2c844542938b0f12f2dc3.jpg
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/06/436998400_480:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_03b53acabc40943c4a1c46b3becdabc8.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Rahim Muradov
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/06/12/427255823_400:0:1761:1361_100x100_80_0_0_b246b0bf66f2c844542938b0f12f2dc3.jpg
azərbaycan mətbəxi, видео
azərbaycan mətbəxi, видео
Bizim Nüsrətdən Azərbaycanın milli yeməklərinə modern yanaşma
Nüsrət Səlimov lənkəranlı aşpaz bizim qədim yeməklərimizi çox maraqlı, modern üslubda hazırlayır. Çoxları onu "Bizim Nüsrət" adlandırır.
Respublikada yetərincə tanınan Nüsrət, bu sənəti Azərbaycanın Respublikasının baş aşpazı olmuş mərhum Şahhüseyn Kərimovdan öyrəndiyini Sputnik Azərbaycana bildirib.
Gənc aşpaz öz sənəti, hazırladığı dadlı yeməkləri və maraqlı işləri ilə tanınmaq istəyir. Lakin türkiyəli adaşı, dünya şöhrətli aşbaz Nüsrət kimi şoumenlik etmək fikrində deyil:
"Mən aktyor deyiləm, komediya ustası deyiləm. Mən sənətkaram, öz sənətim var. Bizim qədim yeməyimiz olan "Şamıplov"u maraqlı formada, qazmaq şəklində ərsəyə gətirmişik. Ətlərini də burger kotleti formasına salmışıq".
Bizim Nüsrət həmişə Şuşanı görmək arzusunda olub: "Ölmədən əvvəl görüləcək şəhərlər siyahısında Şuşa da var. İnşallah yollar açılsın, hər şey qaydasına düşsün, birinci işim gedib Şuşanı gəzmək olacaq. Ora iş üçün sevinə-sevinə gedərəm. Əlimdən nə gəlirsə, orada da etməyə hazıram."
Nüsrətin fikrincə, insanlar sənəti seçmir, sənət özü insanları seçir:
"Ona görə də, əgər mən bir daha həyata gəlsəm, bu sənət yenidən məni seçməlidirsə, seçəcək. Təki həyatda hər kəs düzgün sənətini tapa bilsin. Mən çox şad və xoşbəxtəm. Əgər bir işi görəndə özünü xoşbəxt hiss edirsənsə, deməli, bu, məhz sənin işindir. Mən mətbəxdə çox xoşbəxtəm!"