https://sputnik.az/20211205/qanda-hemoqlobini-artirmaq-ucun-ne-etmeli-rus-nutrisioloqdan-qeyri-adi-tovsiyeler-436970289.html
Qanda hemoqlobini artırmaq üçün nə etməli? Rus nutrisioloqdan qeyri-adi tövsiyələr
Qanda hemoqlobini artırmaq üçün nə etməli? Rus nutrisioloqdan qeyri-adi tövsiyələr
Sputnik Azərbaycan
Hemoqlobinin orqanizmdə aşağı olması səhər vaxtı ayağa qalxmağa gücün və enerjinin olmamasına, saçların tökülməsinə və dırnaqların qırılmasına səbəb olur. 05.12.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-12-05T21:54+0400
2021-12-05T21:54+0400
2021-12-05T21:54+0400
yemək
elm
səhiyyə
kivi
qan
brokkoli
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/01/436853712_0:0:3072:1728_1920x0_80_0_0_523c3869072119adfc2574676b9cbf60.jpg
BAKI, 5 dekabr — Sputnik. Nutrisioloq Yevgeniya Deqtyannikova qanda hemoqlobin səviyyəsinin artırılmasına kömək edən bir sıra məhsullar barədə fikirlərini RİA Novosti ilə bölüşüb."Hemoqlobin çatışmazlığı ilə qırmızı ət (mal və qoyun əti) və əlavə məhsullar, həmçinin C vitamini: mərcangilə, kələm, kivi, brokoli bizə kömək edəcək. Məhz bu məhsullar dəmiri mənimsəməyə kömək edir", - deyə Deqtyannikova qeyd edib.Ekspert əlavə edib ki, aşağı hemoqlobin orqanizmin tamamilə tənəzzül etməsinə gətirib çıxarır: qalxanabənzər vəz və qadın reproduktiv sistemində problemlər, qaraciyər funksiyasının pozulması və detoksifikasiya. Hemoqlobinin orqanizmdə aşağı olması səhər vaxtı ayağa qalxmağa gücün və enerjinin olmamasına, saçların tökülməsinə və dırnaqların qırılmasına səbəb olur."Sizdə aşağı qan təzyiqi və sürətli nəbz olacaq, həmçinin dodaqların kənarları boyunca uçuqlar isə dəmir çatışmazlığından xəbər verəcək", - deyə diyetoloq yekunlaşdırıb.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/01/436853712_187:0:2918:2048_1920x0_80_0_0_bd810a382663a74db8cb835623b8d1c1.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
yemək, səhiyyə, kivi, qan, brokkoli
yemək, səhiyyə, kivi, qan, brokkoli
Qanda hemoqlobini artırmaq üçün nə etməli? Rus nutrisioloqdan qeyri-adi tövsiyələr
Hemoqlobinin orqanizmdə aşağı olması səhər vaxtı ayağa qalxmağa gücün və enerjinin olmamasına, saçların tökülməsinə və dırnaqların qırılmasına səbəb olur.
BAKI, 5 dekabr — Sputnik. Nutrisioloq Yevgeniya Deqtyannikova qanda hemoqlobin səviyyəsinin artırılmasına kömək edən bir sıra məhsullar barədə fikirlərini
RİA Novosti ilə bölüşüb.
"Hemoqlobin çatışmazlığı ilə qırmızı ət (mal və qoyun əti) və əlavə məhsullar, həmçinin C vitamini: mərcangilə, kələm, kivi, brokoli bizə kömək edəcək. Məhz bu məhsullar dəmiri mənimsəməyə kömək edir", - deyə Deqtyannikova qeyd edib.
Ekspert əlavə edib ki, aşağı hemoqlobin orqanizmin tamamilə tənəzzül etməsinə gətirib çıxarır: qalxanabənzər vəz və qadın reproduktiv sistemində problemlər, qaraciyər funksiyasının pozulması və detoksifikasiya.
Hemoqlobinin orqanizmdə aşağı olması səhər vaxtı ayağa qalxmağa gücün və enerjinin olmamasına, saçların tökülməsinə və dırnaqların qırılmasına səbəb olur.
"Sizdə aşağı qan təzyiqi və sürətli nəbz olacaq, həmçinin dodaqların kənarları boyunca uçuqlar isə dəmir çatışmazlığından xəbər verəcək", - deyə diyetoloq yekunlaşdırıb.