https://sputnik.az/20211122/pomidor-siresinin-faydalari-ve-zererleri-barede--436461464.html
Pomidor şirəsinin faydaları və zərərləri barədə
Pomidor şirəsinin faydaları və zərərləri barədə
Sputnik Azərbaycan
Yeməkdən yarım saat əvvəl, bir neçə damcı bitki yağı əlavə etməklə pomidor suyunu içmək daha yaxşıdır. 22.11.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-11-22T08:10+0400
2021-11-22T08:10+0400
2021-11-21T23:28+0400
pomidor
elm
pəhriz
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/02/436893516_0:0:1921:1080_1920x0_80_0_0_86507cfb721bad68bf7bc81816293749.jpg
BAKI, 22 noyabr — Sputnik. Pomidor suyu təzə pomidorun bütün xüsusiyyətlərini özündə saxlayır. Onun fayda və zərəri barədə nutrisioloq Yelana Moiseyeva RİA Novostiyə bildirib."Bu içkinin mühüm üstünlükləri onun aşağı kalori (17 kkal/100 q) və yüksək kalium tərkibinin olmasıdır. Bu, ürək əzələsinin qidalanması üçün ən yaxşı içkidir. Pomidor içkisi hər kəs - uşaqlar, qadınlar, kişilər və qocalar üçün faydalıdır. Aşağı glisemik indeksi olan pomidor suyu diabet üçün məhsullar siyahısındadır", - deyə Moiseyeva qeyd edib."Pomidor suyu kəskin pankreatit və qastrit zamanı əks göstərişdir. Onu nişastalı məhsullarla (kartof, düyü, çörək) birlikdə qəbulu böyrəkdə daşların əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər", - deyə mütəxəssis əlavə edib.Həmçinin məlumdur ki, pomidor suyu arıqlamaq üçün yaxşı üsuldur və pomidor pəhrizi ən təsirli pəhrizlərdən biridir. Gündə bir stəkandan dörd stəkana qədər pomidor şirəsi içmək normaldır. Yeməkdən yarım saat əvvəl, bir neçə damcı bitki yağı əlavə etməklə pomidor suyunu içmək daha yaxşıdır. Ancaq mayenin bədəndə durğunlaşmaması üçün bu içkiyə duz əlavə etmək məsləhət görülmür. Duzu sarımsaq və ya istiotla əvəz etmək daha yaxşıdır.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/02/436893516_25:0:1720:1271_1920x0_80_0_0_f75b4992234a4c922a6d265b671c75be.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
pomidor, pəhriz
Pomidor şirəsinin faydaları və zərərləri barədə
Yeməkdən yarım saat əvvəl, bir neçə damcı bitki yağı əlavə etməklə pomidor suyunu içmək daha yaxşıdır.
BAKI, 22 noyabr — Sputnik. Pomidor suyu təzə pomidorun bütün xüsusiyyətlərini özündə saxlayır. Onun fayda və zərəri barədə nutrisioloq Yelana Moiseyeva
RİA Novostiyə bildirib.
"Bu içkinin mühüm üstünlükləri onun aşağı kalori (17 kkal/100 q) və yüksək kalium tərkibinin olmasıdır. Bu, ürək əzələsinin qidalanması üçün ən yaxşı içkidir. Pomidor içkisi hər kəs - uşaqlar, qadınlar, kişilər və qocalar üçün faydalıdır. Aşağı glisemik indeksi olan pomidor suyu diabet üçün məhsullar siyahısındadır", - deyə Moiseyeva qeyd edib.
"Pomidor suyu kəskin pankreatit və qastrit zamanı əks göstərişdir. Onu nişastalı məhsullarla (kartof, düyü, çörək) birlikdə qəbulu böyrəkdə daşların əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər", - deyə mütəxəssis əlavə edib.
Həmçinin məlumdur ki, pomidor suyu arıqlamaq üçün yaxşı üsuldur və pomidor pəhrizi ən təsirli pəhrizlərdən biridir. Gündə bir stəkandan dörd stəkana qədər pomidor şirəsi içmək normaldır.
Yeməkdən yarım saat əvvəl, bir neçə damcı bitki yağı əlavə etməklə pomidor suyunu içmək daha yaxşıdır. Ancaq mayenin bədəndə durğunlaşmaması üçün bu içkiyə duz əlavə etmək məsləhət görülmür. Duzu sarımsaq və ya istiotla əvəz etmək daha yaxşıdır.