https://sputnik.az/20211112/beyin-ucun-en-faydali-mehsulun-adi-aciqlanib-435020845.html
Beyin üçün ən faydalı məhsulun adı açıqlanıb
Beyin üçün ən faydalı məhsulun adı açıqlanıb
Sputnik Azərbaycan
Fransanın Bordo Universiteti alimləri balığın beyin sağlamlığı üçün ən faydalı məhsul olduğunu açıqlayıblar 12.11.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-11-12T08:31+0400
2021-11-12T08:31+0400
2021-11-12T08:31+0400
beyin
elm
balıq
fransa
mrt aparatı
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42178/51/421785192_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_3fd4b0dba3e464ae6abacdbc6fa0f6d2.jpg
BAKI,12 noyabr — Sputnik. Balıq beyin üçün ən faydalı məhsul hesab olunur. Sputnik Azərbaycan-ın Türkiyə mediasına istinadən xəbərinə görə, Fransanın Bordo Universitetinin alimləri apardıqları araşdırma zamanı bu qənaətə gəliblər.Alimlərin araşdırmanlarıın nəticələri “Neurology” jurnalında dərc olunub.Tədqiqatda yaşı 65-dən yuxarı 1623 nəfər iştirak edib və onların MRT nəticələrilə qida vərdişləri araşdırılıb. İştirakçılar istehlak etdikləri balıq məhsullarının həcminə görə dörd qrupa (həftədə 1 dəfə və daha az, həftədə 2 dəfə, həftədə 3 dəfə, həftədə 4 dəfə və daha çox) bölünüblər. Digərləri ilə müqayisədə çox balıq məhsulları yeyən şəxslərdə daha az və daha yüngül beyin xəstəlikləri aşkarlanıb.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/42178/51/421785192_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_c9f5cf03129dbb05aac7460aebbb5cf8.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
beyin, balıq, fransa, mrt aparatı
beyin, balıq, fransa, mrt aparatı
Beyin üçün ən faydalı məhsulun adı açıqlanıb
Fransanın Bordo Universiteti alimləri balığın beyin sağlamlığı üçün ən faydalı məhsul olduğunu açıqlayıblar
BAKI,12 noyabr — Sputnik. Balıq beyin üçün ən faydalı məhsul hesab olunur. Sputnik Azərbaycan-ın Türkiyə mediasına istinadən xəbərinə görə, Fransanın Bordo Universitetinin alimləri apardıqları araşdırma zamanı bu qənaətə gəliblər.
Alimlərin araşdırmanlarıın nəticələri “Neurology” jurnalında dərc olunub.
Tədqiqatda yaşı 65-dən yuxarı 1623 nəfər iştirak edib və onların MRT nəticələrilə qida vərdişləri araşdırılıb. İştirakçılar istehlak etdikləri balıq məhsullarının həcminə görə dörd qrupa (həftədə 1 dəfə və daha az, həftədə 2 dəfə, həftədə 3 dəfə, həftədə 4 dəfə və daha çox) bölünüblər. Digərləri ilə müqayisədə çox balıq məhsulları yeyən şəxslərdə daha az və daha yüngül beyin xəstəlikləri aşkarlanıb.