https://sputnik.az/20211110/en-faydali-quru-meyvelerin-adlari-aciqlandi-435021377.html
Ən faydalı quru meyvələrin adları açıqlandı
Ən faydalı quru meyvələrin adları açıqlandı
Sputnik Azərbaycan
Tərkibində çoxlu miqdarda kalium, lif, “A” və “K” vitaminləri olan gavalı qəbizliyin qarşısını təbii şəkildə alan vasitə kimi istifadə edilə bilər. 10.11.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-11-10T10:02+0400
2021-11-10T10:02+0400
2021-11-10T10:02+0400
meyvə
elm
vitamin
quru meyvə
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/41442/81/414428176_0:0:2000:1125_1920x0_80_0_0_08e3b2c25e438c3b7b6dd6571a420c61.jpg
BAKI, 9 noyabr — Sputnik. Kişmiş, quru ərik, xurma, gavalı ən çox yayılmış və ən faydalı quru meyvələr hesab olunurlar. Sputnik Azərbaycan-ın Türkiyə mediasına istinadən xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı dietoloq Lyudmila Mikityuk məlumat verib.O bildirib ki, sadalanan quru meyvələr təzə meyvələrdən daha çox lif, vitamin və mineralı özündə ehtiva edir ki, bu da gündəlik tələb olunan qida maddələrinin daha böyük faizini qarşılamağa imkan verir.Çoxlu maqnezium, “B” vitamini ilə zəngin olan kişmiş bədəndəki təzyiqi aşağı salmaqla yanaşı iltihabı azaldır.Tərkibində çoxlu miqdarda kalium, lif, “A” və “K” vitaminləri olan gavalı qəbizliyin qarşısını təbii şəkildə alan vasitə kimi istifadə edilə bilər.Dəmir və liflə zəngin olan xurma sərbəst radikalların zərərini neytrallaşdıra bilir. Xurma xüsusən də hamilə qadınlar üçün faydalıdır.“A” və “C” vitaminləri, kalium, liflə zəngin olan quru ərik xüsusilə dəri və gözlər üçün faydalıdır.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/41442/81/414428176_0:0:2000:1500_1920x0_80_0_0_58cfc8249dff9132fdcca95a90c55325.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
meyvə, vitamin, quru meyvə
meyvə, vitamin, quru meyvə
Ən faydalı quru meyvələrin adları açıqlandı
Tərkibində çoxlu miqdarda kalium, lif, “A” və “K” vitaminləri olan gavalı qəbizliyin qarşısını təbii şəkildə alan vasitə kimi istifadə edilə bilər.
BAKI, 9 noyabr — Sputnik. Kişmiş, quru ərik, xurma, gavalı ən çox yayılmış və ən faydalı quru meyvələr hesab olunurlar. Sputnik Azərbaycan-ın Türkiyə mediasına istinadən xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı dietoloq Lyudmila Mikityuk məlumat verib.
O bildirib ki, sadalanan quru meyvələr təzə meyvələrdən daha çox lif, vitamin və mineralı özündə ehtiva edir ki, bu da gündəlik tələb olunan qida maddələrinin daha böyük faizini qarşılamağa imkan verir.
Çoxlu maqnezium, “B” vitamini ilə zəngin olan kişmiş bədəndəki təzyiqi aşağı salmaqla yanaşı iltihabı azaldır.
Tərkibində çoxlu miqdarda kalium, lif, “A” və “K” vitaminləri olan gavalı qəbizliyin qarşısını təbii şəkildə alan vasitə kimi istifadə edilə bilər.
Dəmir və liflə zəngin olan xurma sərbəst radikalların zərərini neytrallaşdıra bilir. Xurma xüsusən də hamilə qadınlar üçün faydalıdır.
“A” və “C” vitaminləri, kalium, liflə zəngin olan quru ərik xüsusilə dəri və gözlər üçün faydalıdır.