https://sputnik.az/20210908/AQT-nin-mtxssisi-pandemiya-raitind-riayt-edilmli-qaydalar-aqlayr-427877424.html
AQTİ-nin mütəxəssisi pandemiya şəraitində riayət edilməli qaydaları açıqlayır
AQTİ-nin mütəxəssisi pandemiya şəraitində riayət edilməli qaydaları açıqlayır
Sputnik Azərbaycan
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib ki, qabıqları istehlak oluna bilən kənd təsərrüfatı məhsullarını... 08.09.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-09-08T17:00+0400
2021-09-08T17:00+0400
2021-11-17T00:03+0400
radio
multimedia
cəmiyyət
xəbərlər
azərbaycan
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/09/08/427877323_0:0:1200:676_1920x0_80_0_0_e400092d4bf8f2f08ccf83b498eccdfd.jpg
Seymur Qafarov: “İstehlakçıların məhsullara toxunmamağa vərdiş etməsini istərdim”
Sputnik Azərbaycan
Seymur Qafarov: “İstehlakçıların məhsullara toxunmamağa vərdiş etməsini istərdim”
“Müştərilən pərakəndə satış yerlərində məhsul alarkən ona toxunaraq yoxlaması yolverilməz haldır”. Sputnik Azərbaycan xəbər verir ki, bunu AZƏRTAC-a açıqlamasında Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib.O bildirib ki, koronavirusa yolxumuş şəxslərin qaydaları pozaraq pərakəndə satış yerlərinə getməsi və oradakı məhsullara əllə toxunması da kifayət qədər təhlükə mənbəyi hesab edilə bilər: “Ümumiyyətlə tək pandemiya şəraitində deyil, normal zamanlarda da istehlakçıların məhsullara əllə toxunmamağa vərdiş etməsini istərdim. İstehlakçılara tövsiyə edirəm ki, qabıqları istehlak oluna bilən kənd təsərrüfatı məhsullarını istifadə etməmişdən öncə onları dezinfeksiya etsinlər. Bu məhsullar beş dəqiqə ərzində dezinfeksiya edilməlidir ki, daha sonra öz orqaniklik xüsusiyyətini itirib acılaşmasın”.Seymur Qafarovun fikirlərinə audiofaylda qulaq asa bilərsiniz
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/09/08/427877323_0:0:1068:801_1920x0_80_0_0_2b68c40ba465a54dbd23094804ab6a68.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
radio, multimedia, xəbərlər, azərbaycan
radio, multimedia, xəbərlər, azərbaycan
AQTİ-nin mütəxəssisi pandemiya şəraitində riayət edilməli qaydaları açıqlayır
17:00 08.09.2021 (Yenilənib: 00:03 17.11.2021) Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib ki, qabıqları istehlak oluna bilən kənd təsərrüfatı məhsullarını istifadə etməmişdən öncə onları dezinfeksiya etsinlər
“Müştərilən pərakəndə satış yerlərində məhsul alarkən ona toxunaraq yoxlaması yolverilməz haldır”.
Sputnik Azərbaycan xəbər verir ki, bunu AZƏRTAC-a açıqlamasında Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib.
O bildirib ki, koronavirusa yolxumuş şəxslərin qaydaları pozaraq pərakəndə satış yerlərinə getməsi və oradakı məhsullara əllə toxunması da kifayət qədər təhlükə mənbəyi hesab edilə bilər: “Ümumiyyətlə tək pandemiya şəraitində deyil, normal zamanlarda da istehlakçıların məhsullara əllə toxunmamağa vərdiş etməsini istərdim. İstehlakçılara tövsiyə edirəm ki, qabıqları istehlak oluna bilən kənd təsərrüfatı məhsullarını istifadə etməmişdən öncə onları dezinfeksiya etsinlər. Bu məhsullar beş dəqiqə ərzində dezinfeksiya edilməlidir ki, daha sonra öz orqaniklik xüsusiyyətini itirib acılaşmasın”.
Seymur Qafarovun fikirlərinə audiofaylda qulaq asa bilərsiniz