CƏMİYYƏT
Cəmiyyətin həyatında baş verən aktual hadisələr

AQTİ-nin mütəxəssisi pandemiya şəraitində riayət edilməli qaydaları açıqlayır

© The Food Safety Agency of the Republic of AzerbaijanAzərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov  - Sputnik Azərbaycan, 1920, 08.09.2021
Abunə olmaq
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib ki, qabıqları istehlak oluna bilən kənd təsərrüfatı məhsullarını istifadə etməmişdən öncə onları dezinfeksiya etsinlər
Seymur Qafarov: “İstehlakçıların məhsullara toxunmamağa vərdiş etməsini istərdim”
“Müştərilən pərakəndə satış yerlərində məhsul alarkən ona toxunaraq yoxlaması yolverilməz haldır”. Sputnik Azərbaycan xəbər verir ki, bunu AZƏRTAC-a açıqlamasında Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib.
O bildirib ki, koronavirusa yolxumuş şəxslərin qaydaları pozaraq pərakəndə satış yerlərinə getməsi və oradakı məhsullara əllə toxunması da kifayət qədər təhlükə mənbəyi hesab edilə bilər: “Ümumiyyətlə tək pandemiya şəraitində deyil, normal zamanlarda da istehlakçıların məhsullara əllə toxunmamağa vərdiş etməsini istərdim. İstehlakçılara tövsiyə edirəm ki, qabıqları istehlak oluna bilən kənd təsərrüfatı məhsullarını istifadə etməmişdən öncə onları dezinfeksiya etsinlər. Bu məhsullar beş dəqiqə ərzində dezinfeksiya edilməlidir ki, daha sonra öz orqaniklik xüsusiyyətini itirib acılaşmasın”.
Seymur Qafarovun fikirlərinə audiofaylda qulaq asa bilərsiniz
Xəbər lenti
0