https://sputnik.az/20210824/Barsaq-xrngi-riskini-iki-df-artran-ikilr-hanslardr---onkoloqun-ryi-427761831.html
Bağırsaq xərçəngi riskini iki dəfə artıran içkilər hansılardır - onkoloqun rəyi
Bağırsaq xərçəngi riskini iki dəfə artıran içkilər hansılardır - onkoloqun rəyi
Sputnik Azərbaycan
Sonda mütəxəssis onu da bildirib ki, yüksək şəkər tərkibli kompot bağırsaqlar üçün təhlükəli hesab olunur. 24.08.2021, Sputnik Azərbaycan
2021-08-24T08:37+0400
2021-08-24T08:37+0400
2021-11-16T20:29+0400
xəbərlər
cəmiyyət
təhlil
səhiyyə
onkoloq
onkologiya
içki
risk
dünya
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40734/37/407343768_0:118:1280:841_1920x0_80_0_0_4b24a446ead305a05d4508e5f9cd00e6.jpg
BAKI, 23 avqust — Sputnik. Onkoloq Yelena Smirnova Vaşinqton Universitetində həkimlərin apardığı araşdırmaya istinadən, şirələrin, sodalı və enerji içkilərinin erkən qalın bağırsaq xərçəngi riskini iki qat artırdığını bildirib. Bu barədə Sputnik Azərbaycan Rusiya mediasına istinadən xəbər verir.Həkimin sözlərinə görə, tədqiqatda 95 min qadın iştirak edib. Hər gün yarım litrdən çox şirin içki qəbul edən yetkinlərdə qalın bağırsaq xərçəngi iki dəfə çox olub.Yeniyetmələrdə isə risk dərəcəsi üçdə bir artır və daha sonrakı yaşlarda şirələr və sodalı içkiləri istisna etsələr belə, azalmır.Sonda mütəxəssis onu da bildirib ki, yüksək şəkər tərkibli kompotlar da bağırsaqlar üçün təhlükəli hesab olunur.Həmçinin oxuyun:Nazirlik enerji içkiləri ilə bağlı iş qaldırıb
dünya
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/40734/37/407343768_0:77:1280:882_1920x0_80_0_0_2af636b3276b1ab730934ba70d500725.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
xəbərlər, onkoloq, onkologiya, içki, risk, dünya
xəbərlər, onkoloq, onkologiya, içki, risk, dünya
Bağırsaq xərçəngi riskini iki dəfə artıran içkilər hansılardır - onkoloqun rəyi
08:37 24.08.2021 (Yenilənib: 20:29 16.11.2021) Sonda mütəxəssis onu da bildirib ki, yüksək şəkər tərkibli kompot bağırsaqlar üçün təhlükəli hesab olunur.
BAKI, 23 avqust — Sputnik. Onkoloq Yelena Smirnova Vaşinqton Universitetində həkimlərin apardığı araşdırmaya istinadən, şirələrin, sodalı və enerji içkilərinin erkən qalın bağırsaq xərçəngi riskini iki qat artırdığını bildirib. Bu barədə Sputnik Azərbaycan Rusiya mediasına istinadən xəbər verir.
Həkimin sözlərinə görə, tədqiqatda 95 min qadın iştirak edib. Hər gün yarım litrdən çox şirin içki qəbul edən yetkinlərdə qalın bağırsaq xərçəngi iki dəfə çox olub.
Yeniyetmələrdə isə risk dərəcəsi üçdə bir artır və daha sonrakı yaşlarda şirələr və sodalı içkiləri istisna etsələr belə, azalmır.
"Dəqiq səbəblər hələ bəlli deyil, bəlkə də bütün məsələ bağırsaqdakı bakteriyaların təhlükəli ştammlarının sayının artması, piylənmə və bağırsaq divarında yerli iltihabın inkişafı ilə əlaqədardır", - deyə həkim qeyd edib.
Sonda mütəxəssis onu da bildirib ki, yüksək şəkər tərkibli kompotlar da bağırsaqlar üçün təhlükəli hesab olunur.