CƏMİYYƏT
Cəmiyyətin həyatında baş verən aktual hadisələr

Heybəni kəsib xurcun düzəltmək: kəllə qənddən də belə əlimizi üzək

Abunə olmaq
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexində məhsulların istehsalında sanitariya-gigiyena və texniki normativ sənədlərin tələblərinə əməl edilmədiyi müəyyən olunub

BAKI, 20 avqust — Sputnik. Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) ölkədə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi və əhalinin sağlamlığının qorunması istiqamətində monitorinqləri davam etdirir.

Agentlikdən Sputnik Azərbaycan-a verilən məlumata görə, həyata keçirilən monitorinqlər çərçivəsində Agentlik əməkdaşları tərəfindən Nərimanov rayonu, İslam Abışov, ev 6 ünvanında yerləşən fiziki şəxs Novruzov Əbdulla Əmir oğluna məxsus "Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexinə baxış keçirilib. Baxış zamanı sexdə məhsulların istehsalında sanitariya-gigiyena və texniki normativ sənədlərin tələblərinə əməl edilmədiyi müəyyən olunub.

© Facebook / Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
Araz əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi - Sputnik Azərbaycan
1/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
© Facebook / Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
Araz əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi - Sputnik Azərbaycan
2/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
© Facebook / Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
Araz əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi - Sputnik Azərbaycan
3/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
© Facebook / Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
Araz əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi - Sputnik Azərbaycan
4/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
1/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
2/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
3/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi
4/4
"Araz" əmtəə nişanlı qənd istehsalı sexi

Sexdə preslənmiş kəllə qəndin istehsalı zamanı texnoloji ardıcıllıq prinsipinin pozulduğu, bişmə prosesi təbii qaz vasitəsi ilə həyata keçirilsə də, təhlükəsizlik tədbirlərinin görülmədiyi, istehsal sahəsinə daxil olan suyun toksikoloji, mikrobioloji müayinələrinin aparılmadığı aşkar edilib.

Məlum olub ki, şəkər tozu təmizlənmədən birbaşa bişmə qazanına daxil edilir, qarışdırıcı qazandan preslənmə qurğusuna tökülən şəkər kütləsinin nəmliyinin kütlə payı müəyyənləşdirilmir, bişmə prosesində ticarət şəbəkələrindən qayıdan, üzərində yararlılıq müddəti qeyd olunmayan, antisanitar şəraitdə saxlanılan qəndlərdən istifadə edilir.

Aşkar olunan faktlar əsasında qanunvericiliyin tələbləri çərçivəsində tədbirlər görülüb və sexin fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb. Qənd məhsullarından nümunələr götürülərək Qida Təhlükəsizliyi İnstitunun müvafiq laboratoriyalarına göndərilib. Faktla bağlı araşdırma davam etdirilir.

Xəbər lenti
0