BAKI, 21 fev — Sputnik. İtaliyanın Bambino Gesu Hospitalının mütəxəssisləri araşdırma nəticəsində aşkar ediblər ki, şirin qazlı içkilərin, pizzanın, peçenye və yoğurtların tez-tez qəbulu uşaqların qaraciyərinə çox mənfi təsir edir və onlarda bir çox qaraciyər xəstəliklərinin riskini artırır.
Bu barədə Sputnik Azərbaycan saglamolun.az-a istinadən məlumat verir.
Alimlər xüsusilı vurğulayır ki, qidalanmada fruktozanın (peçenye, yoğurtlar və s. şirin qidaların tərkibində var) artıqlığı orqanizmdə sidik turşusunun miqdarını artırır ki, bu da qaraciyərin hüceyrələrinə (hepatosirlər) mənfi təsir edir, qaraciyərin piylənməsinə yol açır.
Qaraciyərin piylənməsi olduqca təhlükəli xəstəlikdir ki, inkişaf etikcə bu xəstəlik qaraciyər sirrozunun inkişafına gətirib çıxarır.