BAKI, 12 noy – Sputnik. Çəkini artırmaq üçün tez-tez və kalorili qida yemək lazımdır. Əsasən də, tərkibində zülal olan qida növlərinə üstünlük verin. Çünki zülal piy qatını deyil, əzələ toxumalarını artrırır.
Zülal daha çox noxud, paxlalı bitkilərdə, kartof və düyünün tərkibində olur. Əzələ toxumalarınızı düzgün yetişdirmək üçün idmanla məşğul olmağınız lazımdır.
Çəki yığmaqda vacib olan məhsullar çörək, makaron və düyüdür.
Qurudulmuş, şəkərli meyvələr, siropda konservləşdirilmiş meyvələr, meyvə şirələri də insanı kökəldir.
Tərəvəzlərdən avakado, zeytun, qarğıdalı, balqabaq çəkini artırmağa yardımçı olur.