https://sputnik.az/20230208/diyetoloq-et-bisirmeyin-en-faydali-usulunu-aciqlayib-451541696.html
Diyetoloq ət bişirməyin ən faydalı üsulunu açıqlayıb
Diyetoloq ət bişirməyin ən faydalı üsulunu açıqlayıb
Sputnik Azərbaycan
Ginsburq bildirib ki, ədviyyatlı konservləşdirilmiş ət sağlamlıq üçün ən az zərərli hesab olunur. 08.02.2023, Sputnik Azərbaycan
2023-02-08T23:01+0400
2023-02-08T23:01+0400
2023-02-08T23:01+0400
ət
rusiya
cəmiyyət
tərəvəz
qida
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/1b/437643261_0:0:3072:1728_1920x0_80_0_0_a5c38923f37f219d6735816e193cb50b.jpg
BAKI, 8 fevral — Sputnik. Həkim-diyetoloq Mixail Ginsburq ət bişirməyin ən faydalı yolunu açıqlayıb. Bu barədə Rusiya mediası xəbər verib. Onun sözlərinə görə, konservləşdirilmiş ət sağlamlığa ən az zərərli hesab olunur. "Əti qızardanda həmişə daha çox kanserogen birləşmələr əmələ gəlir ki, bu da şişin yaranmasına səbəb olur", - deyə diyetoloq xəbərdarlıq edib. Ginsburq yeməyi daha da faydalı etmək üçün konservləşdirilmiş ətə sarıkök və ya istiot kimi ədviyyatlar əlavə etməyi tövsiyə edib. "Şərq ədviyyatları yaş proseslərini, yaş dəyişikliklərini gecikdirməyə çox yaxşı kömək edir, o cümlədən bəzi şişlərin inkişaf etməsindən qoruyur", - deyə həkim bildirib. Mütəxəssis eyni zamanda əti zərərli qida adlandırıb və onu quş əti və ya balıqla əvəz etməyi məsləhət görüb. Bu yaxınlarda Ginsburq müsli ilə süd məhsullarından olan içkini yaşlılar üçün ən faydalı qəlyanaltı adlandırırıb. "Həmçinin bu qəlyanaltıda alma yemək də çox yaxşıdır. Tərəvəz, bir növ tərəvəz salatı da ola bilər. Boyat çörək, taxıl çörəyi, kəpəkli çörək də sağlamlığa faydalıdır", - deyə mütəxəssis əlavə edib. Diyetoloqun sözlərinə görə, belə qəlyanaltı orqanizmə lazım olan hər şeyi ehtiva edir.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0c/1b/437643261_335:0:3066:2048_1920x0_80_0_0_c9533ce9f587135eb8b7f013117d7751.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ət, cəmiyyət, tərəvəz, qida
ət, cəmiyyət, tərəvəz, qida
Diyetoloq ət bişirməyin ən faydalı üsulunu açıqlayıb
Ginsburq bildirib ki, ədviyyatlı konservləşdirilmiş ət sağlamlıq üçün ən az zərərli hesab olunur.
BAKI, 8 fevral — Sputnik. Həkim-diyetoloq Mixail Ginsburq ət bişirməyin ən faydalı yolunu açıqlayıb. Bu barədə Rusiya mediası xəbər verib.
Onun sözlərinə görə, konservləşdirilmiş ət sağlamlığa ən az zərərli hesab olunur.
"Əti qızardanda həmişə daha çox kanserogen birləşmələr əmələ gəlir ki, bu da şişin yaranmasına səbəb olur", - deyə diyetoloq xəbərdarlıq edib.
Ginsburq yeməyi daha da faydalı etmək üçün konservləşdirilmiş ətə sarıkök və ya istiot kimi ədviyyatlar əlavə etməyi tövsiyə edib.
"Şərq ədviyyatları yaş proseslərini, yaş dəyişikliklərini gecikdirməyə çox yaxşı kömək edir, o cümlədən bəzi şişlərin inkişaf etməsindən qoruyur", - deyə həkim bildirib.
Mütəxəssis eyni zamanda əti zərərli qida adlandırıb və onu quş əti və ya balıqla əvəz etməyi məsləhət görüb.
Bu yaxınlarda Ginsburq müsli ilə süd məhsullarından olan içkini yaşlılar üçün ən faydalı qəlyanaltı adlandırırıb.
"Həmçinin bu qəlyanaltıda alma yemək də çox yaxşıdır. Tərəvəz, bir növ tərəvəz salatı da ola bilər. Boyat çörək, taxıl çörəyi, kəpəkli çörək də sağlamlığa faydalıdır", - deyə mütəxəssis əlavə edib.
Diyetoloqun sözlərinə görə, belə qəlyanaltı orqanizmə lazım olan hər şeyi ehtiva edir.