https://sputnik.az/20220626/hekim-gobelek-infeksiyalarinin-yaranma-sebeblerini-aciqlayib-443272384.html
Həkim göbələk infeksiyalarının yaranma səbəblərini açıqlayıb
Həkim göbələk infeksiyalarının yaranma səbəblərini açıqlayıb
Sputnik Azərbaycan
Allerqoloq bildirib ki, qidada çox miqdarda şəkərin olması göbələk xəstəliklərinin yaranmasına səbəb ola bilər. 26.06.2022, Sputnik Azərbaycan
2022-06-26T23:31+0400
2022-06-26T23:31+0400
2022-06-26T23:31+0400
göbələk
rusiya
xəstəlik
şəkər
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0b/0c/435113683_0:247:2763:1801_1920x0_80_0_0_97b0936f07193ee2539624d299b120ab.jpg
BAKI, 26 iyun — Sputnik. Rusiya Elmlər Akademiyası Mərkəzi Klinik Xəstəxanasının allerqologiya və immunopatologiya şöbəsinin müdiri, allerqoloq-immunoloq, N.İ.Piroqov adına Rusiya Milli Tədqiqat Tibb Universitetinin immunologiya kafedrasının assistenti Yevgeniya Parşina göbələk infeksiyalarının inkişafına nəyin səbəb ola biləcəyi barədə məlumat verib.Göbələk infeksiyasının orqanizmə daxil olmasının ən asan yolu şəxsi gigiyena qaydalarına laqeyd yanaşmaqdır. Bu infeksiya qida, su və hava ilə, heyvanlar və quşlarla təmasda olmaqla bədənə asanlıqla daxil olur."Mikrofloranın pozulduğu halda immun sistemi zəifləyir və göbələk infeksiyası aktiv şəkildə artmağa başlayır. Həmçinin rasionda şəkər və karbohidratların çox miqdarda olması (maya üçün ideal bir qida mühiti yaranır), vitamin çatışmazlığı (daha çox B) ola bilər. ) və stress bu infeksiyanın artmasına səbəb ola bilər", - deyə allerqoloq xəbərdarlıq edib.Göbələk infeksiyası endokrin sistemin işinə təsir göstərə və orqanizmdə su çatışmazlığına gətirib çıxara bilər. Həmçinin, bu infeksiyaların yaranması çox vaxt antibiotiklərin nəzarətsiz şəkildə qəbul edilməsidir.Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
xəbərlər
ru_AZ
Sputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.az/img/07e5/0b/0c/435113683_17:0:2746:2047_1920x0_80_0_0_672105f8c28db6cb8b6fc17c6d0a42f9.jpgSputnik Azərbaycan
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
göbələk, xəstəlik, şəkər
Həkim göbələk infeksiyalarının yaranma səbəblərini açıqlayıb
Allerqoloq bildirib ki, qidada çox miqdarda şəkərin olması göbələk xəstəliklərinin yaranmasına səbəb ola bilər.
BAKI, 26 iyun — Sputnik. Rusiya Elmlər Akademiyası Mərkəzi Klinik Xəstəxanasının allerqologiya və immunopatologiya şöbəsinin müdiri, allerqoloq-immunoloq, N.İ.Piroqov adına Rusiya Milli Tədqiqat Tibb Universitetinin immunologiya kafedrasının assistenti Yevgeniya Parşina göbələk infeksiyalarının inkişafına nəyin səbəb ola biləcəyi barədə məlumat verib.
Göbələk infeksiyasının orqanizmə daxil olmasının ən asan yolu şəxsi gigiyena qaydalarına laqeyd yanaşmaqdır. Bu infeksiya qida, su və hava ilə, heyvanlar və quşlarla təmasda olmaqla bədənə asanlıqla daxil olur.
"Mikrofloranın pozulduğu halda immun sistemi zəifləyir və göbələk infeksiyası aktiv şəkildə artmağa başlayır. Həmçinin rasionda şəkər və karbohidratların çox miqdarda olması (maya üçün ideal bir qida mühiti yaranır), vitamin çatışmazlığı (daha çox B) ola bilər. ) və stress bu infeksiyanın artmasına səbəb ola bilər", - deyə allerqoloq xəbərdarlıq edib.
Göbələk infeksiyası endokrin sistemin işinə təsir göstərə və orqanizmdə su çatışmazlığına gətirib çıxara bilər. Həmçinin, bu infeksiyaların yaranması çox vaxt antibiotiklərin nəzarətsiz şəkildə qəbul edilməsidir.
Digər maraqlı xəbərləri həmçinin Sputnik Azərbaycan-ın Teleqram kanalından izləyin.