VİDEO

Ramazan bayramı üçün Qarabağ plovu

Sputnik Azərbaycan Ramazan bayramı süfrəsi üçün əsas yeməyin və desertin maraqlı variantını seçib. Ənənəvi Qarabağ plovunun bişirilməsinin sirlərini sizinlə paylaşırıq.
Sputnik
Şüyüdlü plov əsasən Qarabağda bişirilir. Məhz bu plova təkcə şüyüd deyil, boyana (razyananın başqa növü) da əlavə edirlər. Deyimlərə görə, bu razyana növü heç bir bölgədə tapılmır, ona görə də Qarabağ plovu şərq mətbəxində ən hörmətli yeməklərdən sayılır.
Bloger Leyla Həsənova Sputnik Azərbaycan-a belə bir plovun necə düzgün hazırlanmasını göstərib. Ətraflı məlumat üçün videomuzu izləyin.