VİDEO

Çudu və ya Şamaxı qutabının resepti

Çudu Azərbaycan mətbəxinin bəlkə də ən qeyri-adi və ən orijinal pirojkisidir. Novruz bayramı üçün şəkərbura şəklində bu cür pirojkilərin necə hazırlanması haqqında daha ətraflı videomuzda.
Sputnik
Bloger Leyla Həsənova Novruzun üçüncü çərşənbə axşamı olan "Yel çərşənbəsi" süfrəsinə ləzzətli çudular təqdim edir. Aşpaz onların necə hazırlanacağını Sputnik Azərbaycan-a göstərib.
Qeyd edək ki, çudular şəkərbura şəklində bükülmüş içi ətli olan qatlı xəmirdən hazırlanır. Əsasən onlar sobada bişirilir və sonra bol yağda qızardılır. Çuduların üzərinə səpilmiş sumaq isə onlara özünəməxsus dad verir.