“Müştərilən pərakəndə satış yerlərində məhsul alarkən ona toxunaraq yoxlaması yolverilməz haldır”. Sputnik Azərbaycan xəbər verir ki, bunu AZƏRTAC-a açıqlamasında Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ-nin) mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib.
O bildirib ki, koronavirusa yolxumuş şəxslərin qaydaları pozaraq pərakəndə satış yerlərinə getməsi və oradakı məhsullara əllə toxunması da kifayət qədər təhlükə mənbəyi hesab edilə bilər: “Ümumiyyətlə tək pandemiya şəraitində deyil, normal zamanlarda da istehlakçıların məhsullara əllə toxunmamağa vərdiş etməsini istərdim. İstehlakçılara tövsiyə edirəm ki, qabıqları istehlak oluna bilən kənd təsərrüfatı məhsullarını istifadə etməmişdən öncə onları dezinfeksiya etsinlər. Bu məhsullar beş dəqiqə ərzində dezinfeksiya edilməlidir ki, daha sonra öz orqaniklik xüsusiyyətini itirib acılaşmasın”.
Seymur Qafarovun fikirlərinə audiofaylda qulaq asa bilərsiniz