May ayının 18-dən etibarən uzunmüddətli fasilədən sonra Bakı kafe və restoranları yenə də öz qapılarını paytaxt sakinlərinin üzünə açıb. Amma hər şey səsləndiyi qədər asan deyil. Onlar yalnız səhər 8-dən axşam 6-ya qədər işləyə bilər. Onlara qarşı qoyulan tələblər də az deyil. Pandemiya şəraitində əlavə sanitar qaydalara riayət edilməli, qonaq sayı və onlar arasında məsafənin olmasını da diqqət altında saxlanılmlıdır.
Bu müddət ərzində bir çox iaşə obyekti “sağ qalma” rejiminə keçməli oldu. Bəziləri çarəni çatdırma xidmətini işə salmaqda gördü. Bəziləri isə müflisləşmə həddinə çatdı.
Sputnik Azərbaycan paytaxt mərkəzində yerləşən “Qaraj” pabının sahibi Zaur Novruzovun sözlərinə görə onlar bağlı qaldıqları müddəti təmir və yenilənmə işlərinə həsr edib.
“Müştərilərimiz əsasən xaricilərdir və onlar da 6-ya qədər işdə olurlar. Buna görə də yalnız 6-ya qədər işləmək mümkünsüz görünür. Nə edək, hələ ki işimiz sağ qalmaqdır” - deyə Zaur bizimlə bölüşüb.
Bir şey aydındır. Pandemiya restoranlar üçün əsl sınağa çevrilib. Onların bu sınaqdan necə keçəcəklərini isə yalnız zaman göstərəcək.