Xərçəngdən qorunmaq üçün bəzi qidaları artırın

© pixabay / summawhatSarıkök
Sarıkök - Sputnik Azərbaycan
Abunə olmaq
Xərçəngə tutulmamaq üçün bunları qəbul edin

BAKI, 20 aprel — Sputnik. Alimlər xərçəng xəstəliyinin qarşısını almaqda faydalı təsirə malik olan qidaların adlarını açıqlayıb.

Sputnik Azərbaycan-ın Türkiyə mediasına istinadən xəbərinə görə, elm adamları xərçəng xəstəliyinə tutulmamaq üçün sarıkök, sarımsağın çox faydalı olduğunu deyib. Bundan başqa, yaşıl çayın faydalarından bəhs edən alimlər bildiriblər ki, bu vasitə xərçəng hüceyrələrinin artımını əngəlləyir.

Xərçəngə tutulmamaq üçün faydalı təsirə malik meyvələrdən biri isə anti-oksidant təsirə malik olan üzümdür. Bu xəstəliyə tutulma riskini azaltmaq üçün turp, pomidor, göbələk və zəncəfil yemək də tövsiyə edilir.

Xəbər lenti
0