12:07 02 Dekabr 2020
Canlı yayım
  • USD1.7000
  • RUB0.0274
  • EUR1.9035
XƏBƏRLƏR
Qısa URL
27920

Qırmızı ət insan orqanizmi üçün xeyirlidir

BAKI, 28 fevral — Sputnik. Son araşdırmalar göstərir ki, insanlar həddən çox sosiska yedikdə, döş xərçəngi riski artır.

Sputnik Azərbaycan Türkiyə mediasına istinadən xəbər verir ki, alimlər 260 mindən çox qadın üzərində araşdırma aparıblar. Döş xərçənginə tutulan qadınların əksəriyyətinin həftədə ən azı 2 dəfə sosiska yedikləri məlum olub.

Qeyd edək ki, son illər qırmızı ətin də xərçəng xəstəliyinə səbəb olduğu deyilirdi. Amma aparılan araşdırmalar bunun əksini göstərib. Bir sözlə, qırmız deyil, "preslənmiş ətlər" insan orqanizmi üçün ziyandır və həmin ətlər döş xərçəngi riskini artırır.

Teqlər:
qadınlar, sosiska, xərçəng, təhlükə

Əsas mövzular