21:53 25 Noyabr 2020
Canlı yayım
  • USD1.7000
  • RUB0.0274
  • EUR1.9035
XƏBƏRLƏR
Qısa URL
1968 0 0

Alimlər qidada kalorinin miqdarına nəzarət etməyin asan üsulunu təklif ediblər.

BAKI, 10 avq-Sputnik. Son on ildə adamlar daha az kalorili yeməklər yesələr də, piylənmə ildən-ilə artır.

Sputnik "medvesti.com" saytına istinadla xəbər verir ki, "BIT" şirkətinin əməkdaşları bunun səbəbini öyrənməyə çalışıblar. Tədqiqat göstərib ki, adamların əksəriyyəti özləri də hiss etmədən normadan çox yeyir.

Yaşlı insanın qida rasionunda orta hesabla 2000 kalori olmalıdır. Fiziki əməklə məşğul olan kişilərə daha çox, ofisdə əyləşən qadınlara daha az kalori lazımdır. Alimlər müəyyən ediblər ki, insanlar gündə orta hesabla təxminən 3000 kalori qəbul edir, yəni normadan 150 faiz çox yeyirlər.

Alimlər bildiriblər ki, qidada kalorinin miqdarına nəzarət etmək asandır, bunun üçün sadə həqiqəti dərk etmək kifayətdir. Şirniyyat həmişə kalorilidir. İki konfetdə suda bişmiş böyük ət tikəsində olduğu miqdarda kalori ola bilər. Yarım litr kolada 200 kalori var. Bulkada da eyni miqdarda kalori var. Məhz bu cür məhsullar normadan çox yeməyin həcmini təşkil edir.

Əlaqədar

Atəşdə doğulan yemək: Azərbaycan “Saciçi”sinin resepti
Məcburi köçkünlərə yemək xərci üçün verilən aylıq müavinət artırıldı
Yediyiniz yemək uğurun və ya uğursuzluğun səbəbi ola bilər
Səhər yeməyini yemək 10 səbəbə görə vacibdir
Teqlər:
alimlər, yemək, kalori, BIT

Əsas mövzular