02:02 28 Sentyabr 2021
Canlı yayım
  • USD1.7000
  • EUR1.9932
  • RUB0.0234
XƏBƏRLƏR
Qısa URL
35201

Bu cür qidalar insan bədəninə daha çox antioksidan girməsini təmin edir. Bu antioksidanlar xərçəngə qarşı orqanları daha dözümlü hala gətirir.

BAKI, 10 noy — Sputnik. Yay fəslindən fərqli olaraq, qış aylarının tərəvəzləri həm immuniteti gücləndirir, həm də daha rahat həzm olunur, yəni yüngül olur.

Bu cür qidalar insan bədəninə daha çox antioksidan girməsini təmin edir. Bu antioksidanlar xərçəngə qarşı orqanları daha dözümlü hala gətirir.

Yaşıl rəngli qış tərəvəzləri, gözlərin sağlam qalmasını təmin edir.

Bu tərəvəzlərə yaşıl rəng verən xlorofil isə həm antioksidan həm iltihab əleyhinə toxumaları bərpa və yaxşılaşdırıcı xüsusiyyətə malikdir.

1. Tərkibindəki K vitamini ilə konsentrasiyanı gücləndirən və sinir sisteminə müsbət təsirləri olan əvəlik alzehimer xəstəliyinin yaranmasına imkan vermir.

2. A, C, E, K vitamin tərkibli, həmçinin maqnezium, fosfor və yod ehtiva edən ispanaq bitki mənşəli zülallarla olduqca zəngindir

3. Tərkibində bol miqdarda kalsium və C vitamini olan brokoli, astrojen xormonunu tənzimlədiyi üçün xüsusilə menopoz dövründəki qadınlar tərəfindən qəbul edilməlidir.

4. Özündə fol turşu vitamini ehtiva edən pazı hamilə qadınlar tərəfindən istehlak edilə bilər. Tərkibi kalsium, A və C vitamini ilə zəngindir.

Teqlər:
qışda tərəvəz, qışda qidalanma, qışda meyvə, qış aylarının tərəvəzləri, qış aylarının meyvələri, xlorofil, immuneti gücləndirmək

Əsas mövzular