23:50 20 Fevral 2020
Canlı yayım
  • USD1.7000
  • RUB0.0274
  • EUR1.9035
CƏMİYYƏT
Qısa URL
3120

ABŞ-da Azərbaycan mətbəxinin təbliği ilə məşğul olan Fəridə Sadıqova-Buyuran amerikalı həmkarlarına şəkərburanın hazırlanması ilə bağlı ustad dərsi keçib

BAKI, 21 yanvar — Sputnik, Kəmalə Əliyeva. Kulinar Fəridə Sadıqova-Buyuran amerikalı həmkarlarına Azərbaycan şirniyyatlarını hazırlamağı öyrədir. Bu barədə Sputnik Azərbaycan Sadıqova-Buyuranın sosial şəbəkə hesablarına istinadla xəbər verir.

Artıq 16 ildir Amerikada yaşayan kulinar müntəzəm olaraq amerikalı həmkarlarına ustad dərsləri keçir və onlara Azərbaycanın milli yeməklərini hazırlamağı öyrədir. Bu dəfə o, Novruz bayramının əsas atributlarından biri olan Azərbaycan şirniyyatı - şəkərburanı hazırlamağı öyrədib.

"Çox maraqlı idi. Əvvəlcə onlara çətin gəlirdi, sonra öyrənə bildilər", - Sadıqova-Buyuran amerikalılarla Azərbaycan şirniyyatını hazırlama prosesindən çəkilmiş şəkilləri paylaşaraq yazıb. O qeyd edib ki, şəkərbura ilə yanaşı, amerikalılara Lahıc şəkərçörəyi və fəsəli (soğanlı və ədvalı) bişirməyi də öyrədib.

Sadıqova-Buyuran master-klassları öz evində keçir. Onun sözlərinə görə, şəkərburanın görünüşü və dadı amerikalıların çox xoşuna gəlib.

Fəridə Sadıqova-Buyuran ABŞ-da Azərbaycan mətbəxinin təbliği ilə məşğuldur. Onun "Narlar və Zəfəran: Azərbaycana kulinar səyahəti" (Pomegranates and Saffron: A Culinary Journey to Azerbaijan) kitabı "National Indie Excellence Awards" beynəlxalq mükafatına layiq görülüb.

Əlaqədar

"Mətbəx" serialının ulduzu Bakıda: Azərbaycan şirniyyatını bişirməyi öyrəndi
Yeməli Qız qalası – Bakıda zəncəfil şəhəri sərgisi açılıb
“Çox dadlı və sərfəli” – Düyü unundan halva
İtalyanlar Azərbaycan yeməklərinə valeh oldular: "Adam əlini də yeyər" – VİDEO
Xonçalarımızın “kraliçası” şəkərburanı necə naxışlamalı

Əsas mövzular