19:37 20 Sentyabr 2018
Canlı yayım
  • RUB0.0255
  • USD1.7000
  • EUR1.9852
CƏMİYYƏT

Bu qidaları yeyin, sizi kökəlməkdən qorusun!

CƏMİYYƏT
Qısa URL
495861

Səhər yeməyində acı bibər yeyin, görün nə baş verir.

BAKI, 31 avq – Sputnik. Aşağıda adları çəkilən qida məhsulları insanı artıq kilodan xilas edir və kökəlmənin qarşısını alır.

Yumurtanın tərkibi bütünlükdə zülal olduğu üçün insana toxluq hissi verir. Gündə bir ədəd qaynadılmış yumurta, yanında az miqdarda yağsız pendir və bir dilim çörək sizi gün ərzində tox saxlaya bilər. 

Heyva, alma və armud. Bu üç meyvənin tərkibində bol miqdarda lif olduğu artıq 100 il öncədən tibbdə sübut olunub. Xüsusilə şəkər və xolesterolu aşağı salmağa yardımçı olan bu meyvələri tez-tez yemək faydalıdır. Yemək aralarında qəbul edildikdə özünüzü tox hiss etməyi təmin edir. 

Yeməyin içində ət olması toxluq hissini artırır. Ətdə və balıqda bol olan amin turşusu, o cümlədən zeytun yağının tərkibindəki omeqa 6 yağ turşuları, əzələlərinizin kalori sərfiyyatını asanlaşdırır. Bu səbəblə gündə bir yemək qaşığı qədər zeytun yağı qəbul etmək faydalıdır.

Çay qaşığının dörddə biri qədər darçın yemək insulin artımının qarşısını alır və acmağınıza maneə olur.

Sirkə mədənin boşalmasını yavaşladaraq daha uzun müddət tox hiss etməyizi təmin edir.

Yeməkdən əvvəl bir stəkan sıxılmış qreyfurt suyu içmək də size kökəlməyə qoymayacaq. 

Bu meyvənin tərkibindəki fitokimyasal maddələr insulin səviyyəsini aşağı salaraq iştahı azaldır.

Tərkibində A və C vitaminləri olan xiyar az kalorili qida hesab olunur. Xüsusilə qəlyanaltıda istifadə edilməsi tövsiyyə olunur.

Qabıqlı meyvələrdən olan qoz və yer fındığı, fasiləsiz yemək vərdişinizin qarşısını almaqda sizə kömək edir. Bu meyvələr həmçinin sağlam qidalanmanın əsasını təşkil edir.

Gündə bir dəfə də olsa acı bibər yemək, iştahanızı nəzarətdə saxlamağa yardımçı olur. Araşdırmalar göstərir ki, səhər yeməyində acı bibər yeyənlər nahar vaxtı daha az qida qəbul edirlər.

Teqlər:
qəlyanaltı, armud, alma, heyva, yumurtanın tərkibi, qida məhsulları, bibər, Acı bibər

Əsas mövzular