Yeni təcili tibbi yardım avtomobilləri  - Sputnik Azərbaycan, 1920
SƏHİYYƏ
Tibb sahəsinə, xəstəliklərə, sağlamlıq mövzusuna dair materiallar

Kababa hər nə gəldi vurmayın: böyrək xəstəliyinə tutula bilərsiniz

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Mediabanka keçidМужчина жарит шашлык, фото из архива
Мужчина жарит шашлык, фото из архива - Sputnik Azərbaycan, 1920, 23.05.2021
Abunə olmaq
"Bu maddələrin ətə vurulması sağlamlıq barədə düşünən insanlar üçün bəlkə də ən pis variantdır""Bu maddələrin ətə vurulması sağlamlıq barədə düşünən insanlar üçün bəlkə də ən pis variantdır"

BAKI, 23 may — Sputnik. Kabab bişiriləcək ətin dada gətirilməsi və yumşaldılması üçün ona bəzi maddələrin vurulması sağlamlıq üçün təhlükə kəsb edir. Sputnik Azərbaycan Rusiya mediasına istinadən xəbər verir ki, bunu diyetoloq-həkim İrina Morozova bildirib.

Həkimin fikrincə, sirkə və mayonezin ətə vurulması bir sıra xəstəliklərə yol aça bilər.

"Bu maddələrin ətə vurulması sağlamlıq barədə düşünən insanlar üçün bəlkə də ən pis variantdır", — deyə Morozova bildirib.

Onun sözlərinə görə, yüksək temperaturlarda mayonezdən çoxlu yağ və sağlamlıq üçün təhlükəli maddələr ayrılır. Konkret olaraq sirkə insanın mədə-bağırsaq sisteminə pis təsir edir, ondan tez-tez istifadə isə hətta böyrək xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Diyetoloq onu da bildirib ki, ətə kefirin vurulması da düzgün deyil. Belə ki, kefir orqanizm tərəfindən dəmir və zülalların mənimsənilməsini ləngidir.

Xəbər lenti
0