13:35 25 Fevral 2020
Canlı yayım
  • USD1.7000
  • RUB0.0274
  • EUR1.9035
SƏHİYYƏ
Qısa URL
433 0 0

Əsaslı emal olunmuş məhsullar çox yeməyə və çəkinin artmasına gətirib çıxarır

BAKI, 26 may - Sputnik. Əsaslı emal olunmuş məhsullar çox yeməyə və çəkinin artmasına gətirib çıxarır.

Bu fakt eksperiment yolu ilə təsdiq edilib. İyirmi könüllü bir ay ərzində öz rasionuna və qidalanmasına nəzarət edib. Əsaslı emal olunmuş məhsullar yeyən könüllülər gün ərzində 508 kalori artıq qəbul ediblər. Bu da 1 kiloqram artıq çəkiyə bərabərdir.

Görünür, həmin məhsullar doyma və acma hissini tənzimləyən hormonlara təsir göstərib. Sağlam qida yeyiləndə az kalori qəbul edilsə də, acma hissini aradan qaldıran hormonların səviyyəsi artır. Bundan əlavə, acma hormonunun - qarelinin səviyyəsi düşür. Bu, əsaslı emal edilmiş məhsulların təhlükəli olduğunu əyani göstərən ilk tədqiqatdır.

Eksperiment çərçivəsində könüllülərin rasionu dəyişdirilib. Bununla belə, bütövlükdə yeməyə və kaloriyə heç bir məhdudiyyət qoyulmayıb. Lakin istər əsaslı emal edilmiş məhsullar yeyən əsas qrupun, istərsə adi məhsullar yeyən nəzarət qrupunun rasionları yağ, sellüloz və şəkərin miqdarına görə fərqlənməyib.

Əsas mövzular

  • Tibbi maskada olan qızlar hava limanında, arxiv şəkli

    Təhlükəli olsa da, Azərbaycanla İran arasında sərnişindaşıma davam edir. Bakı-Ərdəbil reysi üzrə həftədə üç dəfə olmaqla İrana sərnişin daşınır. Bakı-Təbriz reysi üzrə isə sərnişinlər hər gün daşınır

    614
  • Təhsil Nazirliyinin binası, arxiv şəkli

    Təhsil Nazirliyinin Aparat rəhbəri Muxtar Məmmədovun imzaladığı sənəddə qeyd edilir ki, yaxın xaricdə koronavirusla bağlı yayılan xəbərlər ölkənin ümumi təhsil müəssisələrin sanitar epidemioloji vəziyyətə həssas yanaşma tələb edir

    1127
  • Su çərşənbəsi

    Bu il martın 3-də Od, martın 10-da Yel çərşənbəsi olacaq. Novruzun ilaxır - Torpaq çərşənbəsi isə martın 17-də qeyd ediləcək

    23