19:59 27 Sentyabr 2020
Canlı yayım
  • USD1.7000
  • RUB0.0274
  • EUR1.9035
SƏHİYYƏ
Qısa URL
44501

Qaraciyərin piylənməsi olduqca təhlükəli xəstəlikdir ki, inkişaf etikcə bu xəstəlik qaraciyər sirrozunun inkişafına gətirib çıxarır

BAKI, 21 fev — Sputnik. İtaliyanın Bambino Gesu Hospitalının mütəxəssisləri araşdırma nəticəsində aşkar ediblər ki, şirin qazlı içkilərin, pizzanın, peçenye və yoğurtların tez-tez qəbulu uşaqların qaraciyərinə çox mənfi təsir edir və onlarda bir çox qaraciyər xəstəliklərinin riskini artırır.

Bu barədə Sputnik Azərbaycan saglamolun.az-a istinadən məlumat verir.

Alimlər xüsusilı vurğulayır ki, qidalanmada fruktozanın (peçenye, yoğurtlar və s. şirin qidaların tərkibində var) artıqlığı orqanizmdə sidik turşusunun miqdarını artırır ki, bu da qaraciyərin hüceyrələrinə (hepatosirlər) mənfi təsir edir, qaraciyərin piylənməsinə yol açır.

Qaraciyərin piylənməsi olduqca təhlükəli xəstəlikdir ki, inkişaf etikcə bu xəstəlik qaraciyər sirrozunun inkişafına gətirib çıxarır.

Əlaqədar

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi yaradılır
Ekspert: “Azərbaycanda qidanın təhlükəsizliyi problemi var”
Rusiya ilə Belarus arasında qida qalmaqalı
Bu qida sizi sürətlə narkomaniyaya aparır
Teqlər:
pizza, peçenye, Qaraciyərin piylənməsi, Bambino Gesu Hospitalı, İtaliya

Əsas mövzular