13:04 25 Fevral 2020
Canlı yayım
  • USD1.7000
  • RUB0.0274
  • EUR1.9035
Dünya Mətbəxi
Qısa URL
89122

Milli mətbəximizin vazkeçilməz təamlarından olan dovğanın hazırlanma üsulu ilə tanış olun.

BAKI, 12 noy — Sputnik. Bu gün sizə milli mətbəximizin vazkeçilməz təamlarından olan dovğanın hazırlanma üsullarından birini təqdim edəcəyik.

Dovğa hazırlamaq üçün qatıq su ilə çalınır, üzərinə yumurta və düyü əlavə edilir. Qatıq çürüməsin deyə, kütləni arası kəsilmədən bir qaydada bulaya-bulaya qızdırırlar. Qaynadıqdan sonra üzərinə narın doğranmış göyərti və duz töküb hazır olana qədər bişirilir.

Ərzaq: qatıq — 3 l, yumurta — 1 əd., un — 1 xörək qaşığı, düyü — yarım stəkan, göyərti (keşniş, şüyüd, ispanaq)

Əsas mövzular

  • Tibbi maskada olan qızlar hava limanında, arxiv şəkli

    Təhlükəli olsa da, Azərbaycanla İran arasında sərnişindaşıma davam edir. Bakı-Ərdəbil reysi üzrə həftədə üç dəfə olmaqla İrana sərnişin daşınır. Bakı-Təbriz reysi üzrə isə sərnişinlər hər gün daşınır

    226
  • Təhsil Nazirliyinin binası, arxiv şəkli

    Təhsil Nazirliyinin Aparat rəhbəri Muxtar Məmmədovun imzaladığı sənəddə qeyd edilir ki, yaxın xaricdə koronavirusla bağlı yayılan xəbərlər ölkənin ümumi təhsil müəssisələrin sanitar epidemioloji vəziyyətə həssas yanaşma tələb edir

    1122
  • Su çərşənbəsi

    Bu il martın 3-də Od, martın 10-da Yel çərşənbəsi olacaq. Novruzun ilaxır - Torpaq çərşənbəsi isə martın 17-də qeyd ediləcək

    20